Wandeling Gilde

UTRECHT > Op vrijdag 23 oktober kunt u met Gildegidsen Thea Boekhout en Riet Molenaar het gebied rondom de Croeselaan verkennen. De wandeling start om 11.00 uur en duurt anderhalf uur. De omgeving van de Croeselaan zal de komende jaren ingrijpend veranderen. Wat is er nog over uit de tijd dat dit een belangrijk veilinggebied was? Wat gaat verdwijnen of wat wordt ingepast in de nieuwe plannen. Via een parkje met kunstwerken lopen ze naar de voormalige veilinghaven, waar een combinatie van industrieel erfgoed en moderne architectuur te zien is. Daarna steken ze de Croeselaan over naar de Dichterswijk met het project 'Dichter bij huis'. Zelfs hier komen ze nog een object tegen dat verwijst naar het veilinggebied; een Hefbrug van de speciaal aangelegde veilingspoorlijn. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.gildeutrecht.nl. U kunt zich voor deze wandelingen ook aanmelden via e-mail balie@gildeutrecht.nl (met vermelding van uw telefoonnummer). Sinds 1 juli zijn ze weer telefonisch bereikbaar ma – vrij tussen 14.00 en 16.00 uur op (030) 2343252. Kosten: 8 euro p.p., 4 euro voor kinderen beneden 12 jaar of U-pashouders.


Schaken

DE MEERN > Een online open schaakkampioenschap van schaakvereniging TRIO georganiseerd voor inwoners van Vleuten, De Meern en Utrecht-West. Al bijna 80 jaar speelt schaakvereniging TRIO haar onderlinge partijen of in competitie met andere verenigingen. De coronamaatregelen hebben dit voor bepaalde tijd helaas zo goed als onmogelijk gemaakt. De club, die zo'n 30 actieve schakers telt, grijpt daarom de gelegenheid aan om via een online open kampioenschap meer potentiële schakers in de omgeving te leren kennen. Het kampioenschap staat open voor iedereen uit Vleuten, De Meern en Utrecht-West. De eerste ronde wordt gespeeld op 22 oktober. In totaal worden er, naar verwachting zo'n 20 rondes gespeeld op donderdagen om 20.00 uur. Deelname is gratis en er zijn mooie prijzen te winnen. Meer informatie is te vinden op www.trioschaak.nl. Je kunt je daar ook aanmelden voor deelname.


Gymzaal

TERWIJDE > In november start de aanvraag voor de vergunningen van de bouw van de nieuwe gymzaal, aan de Louis Armstrongboulevard naast de parkeerplaats van het winkelcentrum. Om u te informeren over het ontwerp en antwoord te geven op uw vragen, houdt de gemeente op 29 oktober een online informatieavond van 20.00 - 21.30 uur. Bent u benieuwd naar het nieuwe voorlopige ontwerp? Kijk dan online mee op 29 oktober. Naast de presentatie van het nieuwe voorlopige ontwerp, is er voldoende tijd om vragen te stellen. Tijdens deze bijeenkomst zijn aanwezig: Remon van Dijk, projectleider (Utrechtse Vastgoed Organisatie, UVO) gemeente Utrecht; Philippe Thijsen, projectmanager (ontwikkelorganisatie Ruimte, woningbouw Terwijde) gemeente Utrecht; Manon Steinz, wijkadviseur Terwijde; Jos Halfweeg, architect. Voor deelname stuur een mail naar onderwijshuisvesting@utrecht.nl, o.v.v. bijeenkomst gymzaal Terwijde.