Afbeelding
Owner

Vernieuwen van het riool in de wijk Veldhuizen

DE MEERN > De gemeente Utrecht start op 26 oktober met het vernieuwen van het riool in de Laak, Gaag, Dintel, Wiericke, Angstel, Does, Waver en Drecht.


De werkzaamheden duren ongeveer tot en met juli 2021. Het riool is in slechte staat en geeft problemen, zoals verstoppingen. ‘We gaan het riool vervangen en tegelijk plaatsen we in de groenstrook aan de Heldammersingel / Laak een nieuw pompgemaal. Een gemaal is een ondergrondse pomp die het afvalwater uit het riool doorpompt naar de waterzuivering', aldus de gemeente. De aannemer start op maandag 26 oktober met de werkzaamheden. Het werk is in 8 fases verdeeld. Elke fase duurt ongeveer 5 tot 8 weken: Bij slecht weer kan de planning uitlopen. ‘We kunnen namelijk geen nieuw riool leggen als er water in de ondergrond staat. De aannemer laat u met een brief weten wanneer een nieuwe fase begint, en dus de rioolvervanging in een andere straat start', aldus de gemeente. De aannemer werkt van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 17.00 uur. Tijdens de uitvoering is het gedeelte afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Voetgangers hebben wel doorgang. De parkeerdruk in de omliggende straten zal tijdelijk groter zijn. De bereikbaarheid voor de hulpdiensten in geval van noodsituaties is gewaarborgd.
Voordat de werkzaamheden beginnen, laat de gemeente deze week foto's maken van de voorgevels van de woningen langs het aan te leggen riool. 'Dit doen we om de situatie zoals deze nu is, vast te leggen. Maar wij verwachten niet dat de werkzaamheden schade aan gevels zullen opleveren', aldus de gemeente.