Afbeelding

Gildewandeling: langs de oude Rijnloop

REGIO > Op dinsdag 3 november kunt u met gildegids Guus Reith een wandeling maken langs de oevers van de Kromme Rijn. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.


Op Lunet I - een fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie - krijgt u kort informatie over het fort en de waterlinie; ze duiken ook de atoomkelder in die in de vijftiger jaren daaraan gekoppeld is.
Aansluitend wandelen ze langs de oever van de Kromme Rijn. U hoort over stadion Galgenwaard, de Kromhoutkazerne, Noppie Koch en fort Vossegat met de brug met twaalf gaten. Ook het sprookje van Tyltyl en Mytyl zal aan bod komen.

Op woensdag 4 november kunt u met gildegidsen Alfred Sturkenboom en Riet Molenaar op zoek naar de Sporen van Sint Maarten. De wandeling start om 14.30 uur en duurt anderhalf uur. Utrecht en Sint Maarten: in deze familiewandeling (ook geschikt voor kinderen) gaan ze op zoek naar sporen van Sint Maarten. Welke rol speelde de beschermheilige door de eeuwen heen? Ze gaan ontdekken waar ze afbeeldingen van Sint Maarten kunnen vinden in de stad en hoe ze nog meer herinnerd worden aan deze schutspatroon. Het wapen van de stad: op het stadsvaandel werd Sint Maarten in de late Middeleeuwen al mantel-delend afgebeeld.
Op het rood-witte stadswapen was ook de afbeelding van Sint Maarten opgenomen.

Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.gildeutrecht.nl. Plaats van vertrek hoort u bij aanmelding. Kosten: 8 euro p.p., 4 euro voor kinderen beneden 13 jaar of U-pashouders.