Torenpleinkerk

VLEUTEN > Extra opening van Torenpleinkerk op en rond Allerheiligen. Op 1 november gedenkt de kerk wereldwijd overledenen. De ochtenddienst van 1 november zal om 10.00 uur uitgezonden worden via www.kerkdienstgemist.nl. Daarnaast zal de kerk ook in de middag van zondag Allerheiligen (1 november van 15.00-17.00 uur) en Allerzielen (2 november van 16.00-18.00 uur) open zijn, zodat u ook persoonlijk een kaarsje kunt branden voor wie u lief is/was. Voor wie steekt u een kaarsje op? Wees welkom!


Voedselbank

DE MEERN > De Voedselbank heeft vanwege corona meer klanten en daar is geld en houdbaar voedsel voor nodig. Op 5, 6 en 7 november tussen 14.00 en 19.00 uur kunt u houdbaar voedsel brengen naar Azotod, Meerndijk 126, De Meern.


Karin Bloemen

LEIDSCHE RIJN > Na het succes van haar theatervoorstelling 'Souvenirs' komt Karin Bloemen nu terug naar het theater met een nieuw muzikaal programma. In dit programma gaat ze ‘old school’ helemaal voor de muziek en komt het allemaal voorbij: van eigen stukken tot en met covers uit het rijke repertoire van Billie Holiday, Aretha Franklin, Norah Jones, etc… Ze doet dit samen met de soulvolle jazz/funk formatie de Old School Band. Op 13 november is de voorstelling 'Billie, Aretha, Norah, Amy… Karin!' te zien om 19.30 uur en om 21.30 uur in Podium Hoge Woerd.


Fraude

MAARSSEN > Een 26-jarige man uit Utrecht is door de FIOD aangehouden voor fraude bij het doorverkopen van auto's. Drie andere mannen van 38, 43 en 52 jaar worden ook gezien als verdachten in het onderzoek, maar zij zitten niet vast. De aangehouden Utrechter is eigenaar van een autobedrijf. De FIOD denkt dat hij bij het importeren van auto's uit een Europees land gebruikmaakte van een omzetbelastingregeling voor ondernemers. Bij het doorverkopen van de auto's bracht hij deze omzetbelasting wel in rekening, maar droeg dat niet af. Om de constructie te verbloemen zou hij katvangers en valse facturen gebruikt hebben. Er wordt vermoed dat hij minstens 120.000 euro aan niet afgedragen omzetbelasting in eigen zak gestoken heeft. De FIOD deed vanwege het onderzoek invallen bij bedrijfspanden in Nieuwegein en Utrecht. Bij het bedrijf in Nieuwegein werden meerdere auto's in beslag genomen. Ook bij woningen in Utrecht, Maarssen, Amsterdam, Koog aan de Zaan en IJmuiden vielen controleurs binnen.


Sint Maarten

LEIDSCHE RIJN > Het feest van de beschermheilige van de stad Utrecht gaat door: Vuur & Parade. Verbondenheid met de mensen in de stad is juist nu extra belangrijk. Een fysieke bijeenkomst kan niet. Wel komt er een online lichtfeest op 6 en 7 november. Kijk op www.rondevansintmaarten.nl. 'Gaat u samen met uw kind langs de deuren tijdens Halloween of Sint-Maarten? Ga dan alleen met het eigen gezin of met een klein, vast groepje langs de deuren. Houd minimaal 1,5 meter afstand van de bewoners', zo is advies van de gemeente.