Vuurwerk

VLEUTEN-DE MEERN > Het aantal klachten over vuurwerk in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern neemt al flink toe. Vooral in en rond het Máximapark wordt er 's avonds al flink op los geknald, gezien alle opmerkingen op social media. En daarbij de vraag aan gemeente en politie om te handhaven. We krijgen dagelijks meerdere vuurwerkmeldingen. We reageren zo goed als mogelijk op basis van beschikbare capaciteit', zo laat de politie weten op twitter.


Stembureau

UTRECHT > Vindt u het leuk om 17 maart op een stembureau te helpen? Dan zijn ze op zoek naar u! Ze zoeken stembureauleden en (plaatsvervangend) voorzitters. Ook zoeken ze tellers die op de verkiezingsdag vanaf 20.45 uur willen helpen. Natuurlijk houden ze tijdens de verkiezingen rekening met de coronamaatregelen. Alle stembureauleden moeten veilig hun werk kunnen doen. Hebt u eerder geholpen tijdens verkiezingen? Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt eind november/begin december een e-mail met de vraag of u weer beschikbaar bent. Hebt u nog niet eerder geholpen? Dan kunt u zich alvast hier aanmelden. U ontvangt dan eind november/begin december een e-mail met meer informatie. Ze houden tijdens de verkiezingen rekening met de coronamaatregelen. Zo kunnen alle stemmers veilig hun stem uitbrengen. U krijgt hier voor de verkiezingsdag nog meer informatie over.


Hindersteinlaan

VLEUTEN > Van 26 oktober t/m 4 november krijgt de Hindersteinlaan een nieuwe laag asfalt. Eén weghelft blijft grotendeels open voor verkeer. Dit kan voor vertraging zorgen. Er is wel een hele wegafsluiting in de avond/nacht op 2 en 4 november. Dan gelden omleidingen via Haarrijnse Rading – De Heldinnenlaan – Maarssenseweg – Schoolstraat.