RAVU geeft weg

REGIO > De Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU) gaat de computers vernieuwen en daarom worden e oude spullen aan ene goed doel geschonken. De eerste lading hardware is al verzameld voor afvoering door de ICT-afdeling. Deze week worden zo’n 20 PC’s beeldschermen, toetsenborden en muizen opgehaald door Stichting ICT voor Iedereen (Stivi).

Stivi vindt dat iedereen toegang moet hebben tot ICT-middelen en ICT-kennis. Zij willen de drempel voor minder draagkrachtigen en non-profit organisaties verlagen om gebruik te maken van computers en ICT-oplossingen. 'De komende tijd gaan we meer schenkingen doen. Dit kunnen we aan Stivi doen maar ook andere organisaties komen hiervoor in aanmerking. Weet jij een non-profit organisatie die baat heeft bij onze hardware?' zo is het aanbod van de RAVU.

Stuur dan een mailtje naar: communicatie@ravu.nl.


Bridge

MAARSSENBROEK > Al sinds medio maart kan Bridgeclub de Vechtstreek geen drives meer organiseren in de Open Hof in Maarssen-Dorp. Deze vereniging, met tegen de 200 leden met een gemiddelde leeftijd van dik zeventig, houdt tot nu toe het hoofd boven water.

Een behoorlijk deel van de leden blijft actief door in clubverband online te bridgen of door thuis met maximaal drie anderen te kofferbridgen. Toch lijdt het clubgevoel onder de coronacrisis. Het elfde lustrum zou groots gevierd worden op 10-10-2020, maar helaas. IJs en weder dienende, of beter covid-19 volente, gaat dat dit komend voorjaar alsnog gebeuren.

Om de stemming erin te houden heeft de LACH (Lustrumcommissie Anneke, Corinne en Hans) voor een opkikkertje gezorgd. Bij alle leden is de afgelopen week, tegelijk met het clubblad de Vechtjas, een zakflacon limoncello bezorgd. Zelf geproduceerd, uitgevuld, bestickerd en gedistribueerd tot in Houten en Zeist aan toe. En voorzien van een bijsluiter, waarin o.a. wordt gewezen op mogelijke bijwerkingen zoals te hoog bieden, vergeten te snijden en het noteren van een foutieve score. Gezien de spontane reacties was deze actie een schot in de roos.


Eetcafé

VLEUTEN > Op vrijdag 27 november kunnen jullie weer genieten van een heerlijk driegangendiner bij eetcafé De Schakel. Opgeven kan 25 november per e-mail bij eetcafedeschakel@gmail.com of telefonisch op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur bij ‘WIL’ in je buurt (030) 6773131.


Statiegeld

DE MEERN > Van maandag 2 t/m zondag 29 november organiseert Albert Heijn in het winkelcentrum Mereveldplein een statiegeldbonnenactie ten bate van De Schalm.

U levert uw statiegeldflessen in en deponeert het bonnetje in de bak rechts van de machine. Uw bijdrage komt ten goede van de voortgang van activiteiten in ons buurthuis in De Meern.