Dorpsraad Loenersloot stuurt brandbrief

Bewoners blijven tegen verbreding N201 naar vier banen

LOENERSLOOT > Wie vanaf de A2 richting Hilversum rijdt neemt vaak de N201. Een drukke tweebaansweg die kort na de A2 het dorp Loenersloot passeert.


Of beter gezegd: doorkruist, want Loenersloot ligt aan zowel de noord- als de zuidkant van de N201. Geen wonder dat de Loenersloters in opstand komen tegen plannen van de provincie om precies dat stuk van de N201 vierbaans te maken. Bij navraag naar de cijfers die dit plan moeten onderbouwen geeft de Provincie Utrecht niet thuis. In een laatste poging om de provincie tegen te houden heeft de Dorpsraad nu een brandbrief gestuurd aan de fracties van alle politieke partijen van de gemeente Stichtse Vecht.

Henk van der Lans van de dorpsraad Loenersloot legt uit: 'Met op de achtergrond Rijkswaterstaat wil gedeputeerde de heer Schaddelee een oplossing realiseren voor de lange files op de A2 bij de afrit Vinkeveen/Hilversum. Het idee is om van de N201 een vierbaansweg te maken vanaf de A2 tot aan de Loenerslootse brug.
Van twee naar vier banen klinkt als een simpele oplossing, ware het niet dat die brug tweebaans blijft. Kortom, het ritsen dat nu bij de afritten van de A2 plaatsvindt, wordt daarmee niet opgelost, maar verplaatst naar het hoge talud vlak voor de brug. En dat ligt nou net midden in ons dorp.'
De Dorpsraad van Loenersloot is al sinds april bezig om de provincie het ogenschijnlijk vreemde besluit te laten onderbouwen met cijfers. Van der Lans: 'Daar hebben we meerdere pogingen toe gedaan, onder andere via de Wet Openbaarheid van Bestuur. Eerst kregen we een zwart afgelakt rapport te zien, waar niets uit op te maken viel, en vervolgens gaf de provincie te kennen helemáál geen cijfers te hebben.'
Pas na de besluitvorming door Provinciale Staten, op 9 december 2020, zal in detail worden uitgerekend wat de gevolgen zijn voor de omgeving.