Afbeelding
Google Streetview

Sportpark Papendorp is nu beschikbaar

Nieuwe bestemming voor breedtesport en beweegactiviteiten

LEIDSCHE RIJN > Sportpark Papendorp komt, door het stoppen van SVA Papendorp als gebruiker, beschikbaar.


Vanwege de groei van de stad wil de gemeente het park behouden voor breedtesport en beweegactiviteiten. De gemeente heeft over de toekomstige invulling en/of gebruik van het sportpark recent gesproken met SportUtrecht, Stichting JoU en de KNVB. Geïnteresseerden kunnen zich melden, mits invulling aan de gestelde uitgangspunten gegeven kan worden, zo meldt de Utrechtse Sportkrant.

Enkele initiatieven hebben zich al bij de gemeente Utrecht gemeld, daarnaast ontvangen ook alle Utrechtse voetbalverenigingen de vraag of zij mogelijkheden zien om invulling te geven aan de uitgangspunten, zoals een (bruisend) sportpark voor iedereen (ongeacht zijn/haar achtergrond, religie etc.) en het moet een sportvereniging zijn waar bewoners (vanuit de omliggende wijken) kunnen sporten en bewegen binnen een veilig sportklimaat (positieve/pedagogische sportcultuur). De (voetbal)activiteiten zijn met name gericht op de jeugd/bewoners van de omliggende wijken (o.a. Kanaleneiland, Groenewoud en Leeuwesteyn). De vereniging biedt eventueel ruimte aan andere sport en beweegactiviteiten. Dit kan in samenwerking met andere partijen c.q. initiatieven. Het (bestuurlijke) kader van de vereniging heeft bij voorkeur binding met de (omliggende) wijken. Het is wenselijk dat bewoners worden betrokken bij het vormgeven van de vereniging waardoor mede-eigenaarschap ontstaat. Een uitgewerkte meerjarenbegroting op basis van een plan/voorstel zowel voor de verenigingsonderdelen als voor het accommodatiedeel.
Geïnteresseerden kunnen uiterlijk 15 november hun plan/voorstel per mail indienen bij de gemeente Utrecht. De plannen worden beoordeeld door de gemeente en SportUtrecht.