Voedselbank

DE MEERN > De Voedselbank Leidsche Rijn heeft vanwege corona meer klanten en daar is geld en houdbaar voedsel voor nodig. Op 5, 6 en 7 november tussen 14.00 en 19.00 uur kunt u houdbaar voedsel brengen naar Azotod, Meerndijk 126, De Meern.


De Roef

DE MEERN > De sociale eettafels bij De Roef gaan voorlopig niet door in verband met de richtlijnen rond corona. Vorige week stond nog in de krant dat er wel samen gegeten werd, maar de informatie op de website van De Roef is onjuist en nog niet aangepast, zo laat het dienstencentrum weten. De Roef is nog wel open. Alle bestaande regels blijven: handen ontsmetten bij binnenkomst, 1,5 m afstand, looproutes volgen, max 30 personen, registratie en om 22.00 dicht. En de aanvullende regels zijn: mondkapjes verplicht bij loopbewegingen, alcoholhoudende dranken zijn verboden en eigen consumpties zijn niet toegestaan.


Online koffie

LEIDSCHE RIJN > Even zin in een gezellig praatje met een kopje koffie of thee en je kunt of wilt de deur niet uit? Kom dan online bij Koffie in de Kern. Je zorgt zelf thuis voor wat te drinken en je schuift online aan voor een gezellig gesprek. Er zijn geen thema’s of agenda’s. Ze komen gezellig bij elkaar en ze zien wel hoe het gesprek verloopt. Bewoners ontmoeten en inspireren elkaar. Er kunnen andere activiteiten ontstaan. Het is mogelijk dat ze Koffie in de Kern vaker dan één keer per week gaan doen. Iedereen is van harte welkom. Om aan te schuiven heb je een pc, tablet of telefoon nodig met microfoon en camera. Via zoom. Zie indekerngezond.nl/agenda.


Filmhuis

DE MEERN > Filmhuis De Schalm presenteert op vrijdagmiddag 13 november om 15.00 uur een klassieker, namelijk 'Out of Africa' met Robert Redford en Meryl Streep. De kaarten kosten 7.50 euro p.p. inclusief koffie/thee en gebak. Zaal gaat om 14.45 uur open en de film start om 15.00 uur. Reserveren noodzakelijk (030) 6662609 of info@schalmdemeern.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen.


Eieren gooien

DE MEERN > Welke eiergooiende jongeren hebben zaterdagavond een huis in De Meern bekogeld? Dat wil de politie graag weten. De bekogeling door een groepje pubers, waarvan er één een Scream-masker droeg, liep uit op een handgemeen met de mensen die in het huis zaten. Daarbij werden rake klappen uitgedeeld. De zeven of acht jongeren van rond de 14 of 15 jaar oud, van wie er één een Halloween-masker van de film Scream droeg en de anderen mondkapjes op hadden, fietsten gisteren door De Meern en bekogelden daar eerst twee meisjes. Op de Piet Heinstraat gooiden ze rond 21.30 uur eieren naar een huis. De mensen in de woning waren daar niet blij mee en achtervolgden de groep. Op de Oranjelaan ging een van de jongeren op de fiets onderuit. De achtervolgende bewoners pakten hem beet. Hierop ontstond een handgemeen waarbij over en weer werd geslagen en geschopt voor de eiergooier wist te ontkomen. Die liet een masker van de film Scream achter.