Workshops

WOERDEN > De VrijwilligersAcademie van Hart voor Woerden geeft ook in november weer een aantal interessante workshops. In verband met corona worden de workshops online gegeven, maar dat hoeft de pret niet te drukken.

Op dinsdag 17 november komt Magda van der Wees, expert sociale veiligheid bij het NOV, een training geven over hoe je een sociaal veilige omgeving creëert voor je vrijwilligers. Ook komt de gratis VOG aan bod: helpt dat echt? Een sociaal veilige omgeving voor iedereen - hoe regel je dat als vrijwilligersorganisatie?
Hoe herken je grensoverschrijdend gedrag en welke maatregelen helpen om het te voorkomen, zoals een gedragscode, een vertrouwenscontactpersoon en aannamebeleid voor vrijwilligers. Valt er ook iets te regelen m.b.t. social media? En... wat is de meerwaarde van een (gratis) VOG voor je vrijwilligers - helpt dat echt? Magda van der Wees, expert sociale veiligheid van NOV (Nederlandse Organisatie voor Vrijwilligerswerk), geeft een webinar over dit onderwerp, dat juist óók van belang is in de 1,5 meter samenleving met veel tijdelijk vrijwilligerswerk. We organiseren dit webinar op dinsdag 17 november om 19.30 uur. Gewoon thuis te volgen dus.

Aanmelden kan via www.woerdenvoorelkaar.nl/cursusaanbod. Of stuur een mail naar info@hartvoorwoerden.nl of bel (0348) 421101.


Goud Inkoop Bus

VLEUTEN > De goudprijs staat historisch hoog en een bezoek aan de bekende goudbus met een gratis taxatie kan dus zeker de moeite waard zijn. De Goud Inkoop Bussen van Juwelier van Moorsel komen om de 14 dagen in de Vechtstreek. De bus staat op dinsdag 10 november oktober tussen 10.00 en 16.30 uur op de weekmarkt in Vleuten aan de Hindersteinlaan. En op woensdag 11 november in Maarssenbroek in Bisonspoor bij de ingang van het zwembad Safari.

Kijk ook op www.goudinkoopbus.nl voor alle informatie en mogelijkheden. De ervaren goudsmeden in de bus taxeren de inruilwaarde van de gouden en/of zilveren sieraden en ook munten, tandengoud en zelfs zilveren bestek en couverts. Na de taxatie, die geheel vrijblijvend en kosteloos is, kan het getaxeerde bedrag direct contant aan de klant uitgekeerd worden. Misschien een leuk extraatje voor een cadeautje? Wilt u een advies over een reparatie aan uw gouden of zilveren sieraden, kom dan ook even langs in de Goud Inkoop Bus.


Brand

BREUKELEN > Op de A2 is woensdagmorgen een vrachtwagen in brand gevlogen tussen Breukelen en Vinkeveen. Vanwege het incident waren twee rijstroken richting Amsterdam afgesloten. De brandweer had het vuur snel onder controle. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is niet bekend.


Staatverlichting

WOERDEN > Door een kabelstoring werkt de straatverlichting niet in delen van de Hollandbaan en Molenvlietbaan. 'De storing heeft onze aandacht en is aangemeld bij netbeheerder Stedin die verantwoordelijk is voor de reparatiewerkzaamheden', aldus de gemeente.