Er wordt dicht langs de kant in het water gezocht. Foto: Ryan Poll
Er wordt dicht langs de kant in het water gezocht. Foto: Ryan Poll

Politieonderzoek bij Amsterdam-Rijnkanaal

LOENEN > De politie heeft maandag uitgebreid onderzoek gedaan in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Loenen in verband met de moord op Festim Lato.


De 43-jarige politicus uit Albanië werd vorig jaar juli dood gevonden in het water in Nigtevecht, zo’n tien kilometer verderop. Bij het onderzoek waren meerdere rechercheurs, agenten en duikers van defensie betrokken. De duikers hebben in het water urenlang gezocht. De zoekactie concentreerde zich vooral in een honderd meter lange strook, vlak langs de kant.
Een politiewoordvoerder kon maandagmiddag nog niet vertellen waarom er op deze plek in het water wordt gezocht. Wel maakte ze bekend dat er deze hele week zoekacties zullen plaatsvinden in het Amsterdam-Rijnkanaal, vermoedelijk op dezelfde plek als waar maandag werd gezocht. ‘Op dit moment is het onzeker of er daadwerkelijk iets wordt gevonden. De kans is aanwezig dat we niks aantreffen in het water', benadrukt de woordvoerder.
Het lichaam werd vrijdag 19 juli gevonden na een melding van een passant. Gezien de staat waarin het lichaam zich bevond, is het aannemelijk dat het mogelijk meerdere dagen in het water heeft gelegen. Omdat het water stroomt, is het niet duidelijk waar de stoffelijke resten in het water zijn gelegd. Het Amsterdam-Rijnkanaal loopt van Amsterdam naar Tiel. De 43-jarige Festim Lato is voor het laatst rond het weekend van 13 juli in levenden lijve gezien. Informatie delen kan via de opsporingstiplijn 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Of maak gebruik van het tipformulier op de website.