Stadsmuseum

WOERDEN > Niet naar het museum kunnen? Geen probleem! Het Stadsmuseum komt naar je toe. Het biedt je de komende weken een geheel nieuwe ervaring met experimentele online kunstkijk (half-)uurtjes. Samen met manager Arja van Veldhuizen maak je thuis kennis met een van de werken in de tentoonstelling ‘In den Vreemde, tien textielkunstenaars en de reizen van Bonifatius’. Met de eenvoudige maar doeltreffende methode van ‘Visible thinking’ gaat de groep in gesprek over het kunstwerk. Omdat je samen expres 'langzaam kijkt' ontdek je steeds meer en kun je extra genieten van het kunstwerk uit de tentoonstelling. De online museumlessen worden gegeven via de populaire en gebruiksvriendelijke videobel app Zoom. Een doeltreffende handleiding hiervoor is in de les inbegrepen. Deelname is gratis, een donatie na afloop is welkom. Je kunt de lessen gratis volgen op dinsdag 17 november om 11.00 uur. En op woensdag 11 en 18 november om 20.30 uur. De les duurt ongeveer een half uur. Voorkennis is niet nodig, wel een computer of tablet met internetverbinding. Elke week is er een ander kunstwerk en een andere manier van kijken. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar contact@stadsmuseumwoerden.nl. Je krijgt dan de handleiding Zoom en een link toegestuurd. Voor meer informatie zie www.stadsmuseumwoerden.nl.


PVCV

VLEUTEN > Met een heel voetbalteam een gedragstraining volgen of een boete van 500 euro betalen: die keuze geeft de KVNB aan de Vleutense amateurvoetbalclub PVCV na een racistisch incident. Het voorstel maakt deel uit van een schikkingsvoorstel van de bond.
In september bleek dat een team van PVCV een racistisch bericht op Instagram had gezet. Vlak voor een wedstrijd van het JO17-2 team tegen DHSC in Ondiep werd het logo van de Utrechtse club vervangen door een Marokkaanse vlag. Daarbij werd gesproken over 'de eerste interland tegen DHSC'. Ook werd geïnsinueerd dat er veel werd gestolen bij de Utrechtse club. De KNVB kondigde meteen aan dat de aanklager het voorval zou onderzoeken. Die komt nu met een schikkingsvoorstel dat bestaat uit een boete van 500 euro en het voorwaardelijk uit de competitie nemen van het JO17-2 team tijdens het seizoen '20-'21. Ter vervanging van de onvoorwaardelijke boete is er ook een 'alternatieve interventie' mogelijk, aldus de KNVB. 'Rekening houdend met de situatie en een effectieve aanpak van discriminatie in het algemeen, biedt de aanklager aan om de geldboete van 500 euro geheel voorwaardelijk op te leggen indien het hele JO17-2 team inclusief trainers en teamleiders deelneemt aan een Halt-gedragstraining Teaminterventie.' En die training moet ook succesvol worden afgerond, aldus de KNVB, te bepalen door Halt zelf. PVCV moet uiterlijk vrijdag beslissen.


Zwembad

ABCOUDE > Goed nieuws van het Sporthuis Abcoude. Het zwembad is gevuld met water! Ook zijn de kleedcabines en het lockereiland geplaatst. Vanaf januari 2021 kan er weer volop gezwommen worden in Abcoude.