Zwembad

ABCOUDE > Goed nieuws van het Sporthuis Abcoude. Deze week is het zwembad gevuld met water! Door het water te filteren, wordt het helder. Ook zijn de kleedcabines en het lockereiland geplaatst. Vanaf januari 2021 kan er weer volop gezwommen worden in Abcoude.


Maserati

HARMELEN > De bestuurder van een peperdure Maserati, die begin januari crashte op de A12 bij Harmelen is veroordeeld tot een boete van 1500 euro en drie maanden rijontzegging. Dat heeft de rechtbank in Utrecht beslist. Bovendien wordt een voorwaardelijke rijontzegging van 67 dagen, die de man voor een eerdere verkeerszaak kreeg, nu onvoorwaardelijk. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man ook te hard gereden, maar daarvoor zag de rechtbank onvoldoende bewijs. Het wegdek was glad die nacht en de gehuurde Maserati had gladde achterbanden. De verdachte was zelf niet aanwezig bij de rechtszaak. Hij woont in Dubai en nam om onbekende reden niet de moeite naar de rechtbank in Utrecht te komen. Dit was al de tweede keer.
Omdat de man op tijd een dagvaarding heeft ontvangen, besloot de rechter hem bij verstek te veroordelen. Als hij niet tegen de uitspraak in beroep gaat, zal hij de boete moeten betalen en zijn rijbewijs inleveren als hij weer naar Nederland komt.


Skelet gevonden

UTRECHT > Werknemers hebben maandag bij graafwerkzaamheden aan een straat in Utrecht een skelet blootgelegd. Volgens een archeoloog van de gemeente gaat het, vastgesteld aan de hand van aardewerken pijpenkoppen, om een graf uit de zeventiende of achttiende eeuw.
Nader onderzoek moet de exacte leeftijd uitwijzen. Ook gaan archeologen onderzoeken of het om een man of vrouw gaat, hoe de persoon om het leven is gekomen en waarom het graf daar ligt, aldus een woordvoerster over de bijzondere vondst. De graafwerkzaamheden werden gedaan in de Oudwijkerdwarsstraat in de buurt van het Wilhelminapark. De straat wordt daar heringericht.


De Schakel

VLEUTEN > Ten gevolge van maatregelen die zijn afgekondigd door de overheid is De Schakel in Vleuten, net als andere buurthuizen, tot en met woensdag 18 november geheel gesloten. 'Wegens wisselende coronamaatregelen is het nu onduidelijk welke activiteiten wel of niet gaan plaats vinden na deze datum. Voor actuele informatie bel of mail de beheerder: beheerder@deschakel-vleuten.nl of 06-5549015', zo laat het bestuur van De Schakel weten.


Taizéviering

DE MEERN > Zondagavond 22 november is er weer een viering van Taizé aan de Leidsche Rijn. Het thema is Ubi caritas Deus ibi est, Waar liefde heerst is God. Het gaat om op adem komen en bezinning. De viering start om 19.30 uur. Vanaf 19.15 uur zijn we stil. Aanmelding is aanbevolen via taizeaandeleidscherijn@gmail.com. Zonder aanmelding ben je ook van harte welkom (tot de zaal vol is)! Adres van het Verenigingsgebouw is Zandweg 148,De Meern.