Foto: Ronald Correljé
Foto: Ronald Correljé Ronald.Correlje

Veiliger oversteken op de Heldammersingel

DE MEERN > De gemeente en bewoners willen de oversteek op de Heldammersingel van en naar het winkelcentrum De Veldhof in De Meern veiliger maken.


Vooral voetgangers werden bij het oversteken regelmatig over het hoofd gezien door de automobilisten, die ook vaak te hard rijden op de sluiproute tussen de A2 en A12. Vorige jaar startte de buurt een petitie voor meer veiligheid, die al snel tientallen malen werd ondertekend. Met resultaat, want de gemeente hield een een verkeerstelling, waaruit inderdaad bleek dat het eigenlijk te druk is op de lange weg dwars door woonwijken in De Meern. En er kwam een pakket aan maatregelen, dat volgende week wordt uitgevoerd. 'Van maandag 16 tot en met woensdag 18 november nemen we daarom verschillende maatregelen bij de kruising Heldammers-Zeldertpolder. Verder nemen we van woensdag 11 tot en met vrijdag 13 november maatregelen bij de Bovenpolder - Zeldertpolder,' aldus de gemeente over de planning.

'We verhogen het plateau op de kruising om te bereiken dat automobilisten meer moeten remmen. We brengen markeringen aan op het wegdek. We plaatsen nieuwe 30 km/u borden en een hek om voetgangers naar het veilige zebrapad te geleiden. We verbreden de bocht Bovenpolder - Zeldertpolder. Hierdoor is het makkelijker en veiliger om deze bocht te nemen. We verwijderen de stoep met haag aan de Zeldertpolder.'

Op 18 november is de kruising Heldammersingel-Zeldertpolder tussen 09.00 - 15.00 uur afgesloten voor verkeer.
Er komen omleidingsborden voor het verkeer in De Meern.