Zingende toren

VLEUTEN > In de winter kan het glascarillon bij Centrum Vleuterweide niet worden bespeeld. 'We zijn druk bezig om plannen te maken voor 2021. Vanaf april zal Wim, de beiaardier, in ieder geval weer wekelijks spelen op woensdag tussen 14.00 en 15.00 uur.


IJsbaan

VLEUTERWEIDE > Dit jaar helaas geen ijsbaan in Centrum Vleuterweide, een van de leukste uitjes in de feestmaand. 'Hoop doet leven!' Het is een spreekwoord dat van toepassing is op alle onzekerheden die er op dit moment heersen. 'Ons team heeft lang de hoop gekoesterd en de mogelijkheden onderzocht om, ondanks alles, dit jaar de ijsbaan op een verantwoorde manier te kunnen organiseren'. aldus de winkeliersvereniging. 'Helaas hebben wij met pijn in ons hart moeten besluiten om een jaar over te slaan; wij hopen op begrip en zullen er ook dit najaar alles aan doen om er in het centrum een feestje van te maken.' Maar de winkeliers gaan er alles aan doen om binnen te regels er gezellige maanden van te maken in Centrum Vleuterweide.


Statiegeld

DE MEERN > De statiegeldactie bij de Albert Heijn in het winkelcentrum Mereveldplein voor sociaal-cultureel centrum De Schalm duurt nog even. Tot en met zondag 29 november kan het centrum nog gesteund worden bij het inleveren van lege flessen bij de supermarkt. U levert uw statiegeldflessen in en deponeert het bonnetje in de bak rechts van de machine. Uw bijdrage komt ten goede aan de voortgang van activiteiten binnen het buurthuis, dat nu even gesloten is in verband met de coronamaatregelen.


Flag Voetbal

UTRECHT > De Utrecht Dominators hebben een speciaal boekje in de aanbieding om sport en lezen te promoten. 'Wij willen met 'Eden en de Dukes' op een unieke manier de bekendheid van flag football vergroten terwijl kinderen tegelijkertijd gestimuleerd worden om te lezen. In dit innovatieve eerste prentenboek creƫren Phoebe en Kehinde van de UK Dukes een warm, maar leerzaam verhaal om kinderen te inspireren nieuwe dingen te proberen en hen kennis te laten maken met de flag football sport' aldus de sportvereniging. Flag football is een leuke en van nature inclusieve sport die ideaal is voor op school. De basis is eenvoudig te leren en om succesvol te zijn moet je samenwerken. Naast een sportieve uitdaging biedt de sport daarom ook leermomenten op het gebied van sociale vaardigheden en respect (voor elkaar en de tegenstander). Doordat de sport contactvrij of -arm is kan het ook prima in gemengde teams gespeeld worden. Wil jij voor jouw school Eden en de Dukes ontvangen en aan de slag gaan met flag football? Laat dan via de site van de Utrecht Dominators je gegevens achter en ontvang Eden en de Dukes gratis. Je ontvangt ook het werkboek 'Flag football op school'. In het werkboek staan diverse spelvormen en tips zodat je direct zelf aan de slag kunt. 'In voorbereiding op het Utrechts School flag football kampioenschap (2 juni 2021) bieden wij van maart t/m mei 2021 ook clinics aan ter voorbereiding op het toernooi', aldus de club.