Inzameling team Zaterdag 10 De Meern.
Inzameling team Zaterdag 10 De Meern.

Succesvolle actie voor Voedselbank

Sportclubs

Mondkapjes

Door Dries van Dijk


DE MEERN > De grote parkeerplaats bij Azotod was eind vorige week drie dagen het actiecentrum voor het ophalen van spullen voor de Voedselbankplus Leidsche Rijn.



Ook deze tweede actie van dit jaar leverde een rijkdom aan steun op voor het levensonderhoud voor de klanten van de Voedselbank Leidsche Rijn, die juist in deze ongekende tijd zo nodig is.

De schappen van de Voedselbank raakten al aardig leeg, dus de actie was zeer welkom.
De hartverwarmende actie was op touw gezet door een groot aantal sportclubs.

De voetbalclubs VV De Meern, PVCV en UVV, handbalclub HV Leidsche Rijn, hockeyvereniging Fletiomare en tennisvereniging LTC Vleuten-De Meern.
De tent op het parkeerterrein aan de Meerndijk bij het Muziekpodium werd snel goed gevuld met belangrijke producten, zoals veel houdbaar voedsel in glas, pak en blik, en een stevig geldbedrag voor de continuïteit van de ondersteuning.
Na drie dagen werd zaterdag de balans opgemaakt en het resultaat is groots: 10.000 euro, 200 kratten voedsel, 45 postcodeloterij cadeaukaarten voor de vegetarische hap en 3000 mondkapjes (ook iets wat buiten het bestedingspatroon van de gezinnen valt en toch een flinke kostenpost is in deze coronatijd).
Het team Zaterdag 10 van VV De Meern geeft door zijn inzet een goed beeld van de gulle vrijwilligheid van sportend Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn.
Teamlid Luuk Gijsbertsen over de actie: ‘We willen zoveel mogelijk gezinnen blij maken met goede voeding. We gingen langs de deuren en ook online hebben we veel mensen benaderd. We hadden een goede introductie met een filmpje voor familie en vrienden. En zo ging het hard met geld en producten. Met ons team zitten we royaal boven de 800 euro.
Samen met Albert Heijn hebben we hiervoor goede voeding voor de Voedselbank uitgezocht, zoals pasta, jam en andere producten. Dat hebben we gesorteerd, bij Azotod langsgebracht met 4 auto's! Het gevoel? Fijn, om een hoop mensen blij te kunnen maken!'

En dat is zeker gelukt, zo beaamt Sabiet Balwant-gir van de Voedselbankplus Leidsche Rijn als de actie zaterdag wordt afgesloten en de balans wordt opgemaakt.
‘Ik wil iedereen van de sportverenigingen en de ondernemers enorm bedanken voor hun inzet en alle inwoners voor hun vrijgevigheid. Overweldigend: de wijk heeft een enorme vuist gemaakt. We kunnen nu maanden vooruit.

Alles werd tot in de Voedselbank gebracht. Wij van de Voedselbank hoefden eigenlijk niets te doen dan enorm genieten van de betrokkenheid en de creativiteit van al deze actievoerders. Wat een cadeau voor onze klanten!, we zijn erg dankbaar.'