Bingo

DE MEERN > Woensdag 25 november is er weer een bingo in De Schalm (alles onder voorbehoud), geheel in het teken van Sinterklaas. En er is een bezoekje van twee rock Pieten. Reserveren is verplicht (030) 6662609 of o.asperen@schalmdemerrn.nl. De prijs is 6 euro voor 3 rondes en een loterij. Er is maar een beperkt aantal plaatsen dus vol is vol.


Sinterklaas bellen

UTRECHT > Ouders en kinderen opgelet! Dit jaar kun je Sinterklaas bellen. Via een speciaal telefoonnummer vertelt hij je de eeuwenoude legende van de gouden munten. Sint behoort vanwege zijn hoge leeftijd tot de risicogroep. Hij kan daarom helaas geen bezoek ontvangen in zijn tijdelijke huis in Museum Catharijneconvent. Gelukkig is een telefoonlijn helemaal coronaproof. Bel (030) 3071028 en laat je meeslepen door een prachtig verhaal! Ook schoolklassen kunnen dit jaar niet op bezoek in het Huis van Sinterklaas. De goedheiligman stuurt daarom een verrassingspakket naar de groepen 1 t/m 4 van alle basisscholen in Utrecht en omgeving. Ook dit pakket draait om het verhaal van de gouden munten. Zo kunnen alle kinderen ervan genieten. Sinterklaas logeert elk jaar in Museum Catharijneconvent. Tijdens zijn verblijf staat steeds een van de legendes rond Sint-Nicolaas centraal. Op een theatrale manier worden kinderen en volwassenen meegenomen in de eeuwenoude verhalen waar de hedendaagse Sinterklaasgebruiken uit voortkomen. De bijzondere editie van 2020 draait om de heerlijke gouden chocolademunten die rond 5 december worden gegeten. Wat hebben die eigenlijk met Sinterklaas te maken? Kijk voor meer informatie op www.huisvansinterklaasinutrecht.nl.


Uitstel

DE MEERN > Het concert van Beatles tribute band One After 909 is afgelopen weekend niet doorgegaan. In overleg is het geplande concert Magical Mystery Tour verschoven naar zaterdag 12 juni 2021.


Ring Utrecht

UTRECHT > Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft een nieuw tracébesluit voor de aanpassing van de A27/A12 Ring Utrecht getekend. Op het traject van ruim 20 kilometer komen extra rijstroken. Daarnaast krijgt de A27 tussen de knooppunten Lunetten en Rijnsweerd gescheiden rijbanen. Zo rijdt het verkeer straks vlotter en veiliger door. De Ring Utrecht wordt ook wel ‘de draaischijf van Nederland’ genoemd. Het verkeer dat er vanuit diverse richtingen samenkomt neemt ook op de langere termijn toe. Hierdoor ontstaan files die zorgen voor vertragingen en toenemende hinder voor de omgeving. Minister Van Nieuwenhuizen: 'Met dit nieuwe tracébesluit hebben we de basis gelegd voor een vernieuwde Ring Utrecht: de extra capaciteit zorgt ook voor minder verkeer op andere wegen in en om Utrecht. En er komt meer groen en minder geluid. Als de economie straks weer aantrekt, en de wegen weer voller worden, moeten we onze infra op orde hebben.'