Stichtse Vecht zoekt Kamers met Aandacht

REGIO > Kamers met Aandacht is een jong initiatief in Stichtse Vecht en omgeving waarbij mensen een kamer verhuren aan een jongere die nét ietsje meer aandacht nodig heeft.


En ze daarmee een duwtje naar een goede toekomst geven. Het gaat om jongeren die zelf geen of een beperkt vangnet hebben, doordat ze in een leefgroep of pleeggezin hebben gewoond. Ze zijn toe aan zelfstandigheid, maar de stap op eigen benen is soms net te groot. Daardoor struikelen ze, terwijl ze met een klein beetje hulp wél zelfstandig overeind blijven.

Als verhuurder help je de jongere door een veilige en zelfstandige woonplek te bieden en daarbij een oogje in het zeil houdt. Andersom kan de jongere ook een handje helpen, door bijvoorbeeld een boodschap te doen. Ondertussen blijft de jongere begeleiding krijgen vanuit de betrokken jeugdhulporganisatie. Kamers met Aandacht is daarom meer dan het verhuren van een kamer; je kunt echt van betekenis zijn voor iemand die al het één en ander heeft meegemaakt.

Elke 1e dinsdag van de maand organiseert stichting Kamers met Aandacht een online informatiebijeenkomst van 19.00 uur tot 20.00 uur voor mensen die interesse hebben in het verhuren van een kamer. Meer informatie kunt u terugvinden op www.kamersmetaandacht.nl.

Op dinsdagavond 1 december is er de eerstvolgende bijeenkomst van Kamers met Aandacht en kunt u alle informatie krijgen en ook vragen stellen.