Vuurwerkvandalen

DE MEERN > De politie heeft dit weekend drie jongens van 12 en 13 jaar aangehouden voor vernieling van een afvalbak met zwaar vuurwerk in het Kloosterpark in De Meern. Twee vuurwerkvandalen zijn overgedragen voor een straf bij HALT. De derde jongen had al eerder met politie te maken gehad. 'Voor hem zal passende afdoening worden bepaald door de Officier van Justitie', aldus de politie Vleuten-De Meern op twitter.


Inbraak

DE MEERN > Inbrekers hebben vrijdag geprobeerd hun slag te slaan in een woning aan de Zonstraat in De Meern. De bewoner kwam oog in oog te staan met de twee mannen, die bezig waren aan de achterkant van de woning. Het duo vluchtte weg richting de Meentweg. Het gaat om twee blanke mannen tussen de 15 en 18 jaar. Wie iets weet kan bellen met de politie 0900- 8844.


Stomdronken

MAARSSEN > Wij kregen een melding van een collega in vrije tijd dat er iemand op de A2 reed die mogelijk onder invloed was. De persoon zou ontzettend slingeren en met wisselende snelheden rijden. Bij het contact maken ging de bestuurder opeens 40 km/u rijden op de A2. Op dit moment besloot hij de meldkamer te bellen', aldus de politie op Instagram. ‘Eenmaal voor het voertuig gekomen te zijn gaven wij de bestuurder een volgteken. Hierop ging de bestuurder 20 km/u rijden nog voor de afslag. Tijdens de staande houding reageerde de bestuurder traag op de vragen die wij stelden en hij was slecht meewerkend. Met de blaastest kwam de uitslag G/F naar voren. De hoogst mogelijke uitslag.' Op het politiebureau blies de bestuurder op het ademanalyse apparaat zelfs 1315(?!) UG/L. Waar 220 UG/L de grens is qua strafbaarheid en 570 UG/L de grens is voor het invorderen van het rijbewijs, kun je je voorstellen dat de bestuurder echt ontzettend veel gedronken had.