Atletiek

LEIDSCHE RIJN > Vanaf donderdag 26 november gaan ze trainen op de atletiekbaan in Leidsche Rijn. Dan start atletiekvereniging U-Track met atletiektrainingen voor volwassenen. Alle onderdelen van de atletiek komen aan bod; werpen, springen, sprinten. Geschikt voor iedereen; man/vrouw, beginner/gevorderde, masters vanaf 35+/jongere volwassenen, recreatief/fanatiek! Ze houden zich aan de geldende coronamaatregelen. Zie www.U-Track.nl. De trainingen vinden iedere donderdag plaats van 19.00 tot 20.00 uur. Atletiekbaan Amaliapark ligt naast het Leidsche Rijn College aan de Maartvlinder in Utrecht. Ze starten met 4 proeflessen, daarna kun je lid worden van U-Track of deze winter meedoen via een strippenkaart. Aanmelden is wel verplicht (een van de coronamaatregelen) en kan op verenigingsmanager@U-Track.nl.


Kunst kijken

WOERDEN > Stadsmuseum Woerden is weer open, maar je kunt ook vanaf je luie stoel of keukentafel thuis blijven genieten van kunst in het museum. Tijdens de twee weken sluiting zijn ze begonnen met Het Stadmuseum bij je thuis, korte online kunstkijk(half)uurtjes in Zoom op dinsdagochtend en woensdagavond. Vanwege de enthousiaste reacties gaan ze daarmee door tot aan de kerstvakantie. Iedere week met een ander kunstwerk en een andere manier van kijken. Je kunt dus elke week mee doen! Samen met museummanager Arja van Veldhuizen verdiep je je in een van de fascinerende werken uit de tentoonstelling 'In den Vreemde', tien textielkunstenaars en de reizen van Bonifatius. Met de eenvoudige maar doeltreffende methode van Visible thinking gaat de groep in gesprek over het kunstwerk. Omdat je samen expres ‘langzaam kijkt’ ontdek je steeds meer en kun je extra genieten van het kunstwerk.

Wie zich aanmeldt ontvangt kort voor de bijeenkomst een link naar Zoom. Een handleiding daarvoor is te downloaden op de website van het museum. Het kunstkijken duurt ongeveer 30 à 45 minuten. Voorkennis is niet nodig, wel een computer of tablet met internetverbinding. Deelname is gratis, maar een donatie is welkom. Aanmelden kan door een mail te sturen naar contact@stadsmuseumwoerden.nl.


Expositie

MAARSSEN > Kunstenaar/componist Stef Veldhuis verbleef een maandlang in de priorij van Doornburgh als artist in residence. Vanaf 11 december is het resultaat van zijn residentie te bezichtigen en beluisteren op de buitenplaats. In de tentoonstelling 'Counterpoints' verkent hij de neiging van de mens tot ordening en behoud, en hoe zich dat verhoudt tot het veranderlijke en vergankelijke karakter van de natuur. De expositie omvat een muzikale compositie en verschillende kunstinstallaties die reageren op de architectuur van de priorij. In de tentoonstelling is de compositie 'Tryptich from Light' te beluisteren in twee kloostercellen. De compositie voor viool, cello en contrabas is geïnspireerd op de lichtinval van Doornburgh en vangt het kenmerkende spel van licht en donker van het voormalige klooster in klanken. Kijk ook op www.buitenplaatsdoornburgh.nl.