Torenpleinkerk

VLEUTEN > Op zondag 29 november, de eerste zondag in de Adventsperiode, wordt de eerste Evensong in Vleuten gezongen door de Capella Sine Vinculis o.l.v. Bea van der Kaaij. Voorganger is ds. Idelette Otten, de organist is Jaap Jan Steensma en beiaardier Dick van Dijk. In verband met de CoVid-maatregelen kunnen ze geen gasten ontvangen, maar zal deze Evensong om 16.00 uur worden uitgezonden via www.kerkdienstgemist.nl. Daarna zullen er elke woensdagavond van 19.30 tot 20.00 uur vespers (avondgebed) gevierd worden. Deze kunt u ook online volgen, maar ook fysiek bezoeken. De kerk is daarnaast elke dinsdag en vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur geopend. U kunt genieten van de rust en een kaarsje branden. Er klinkt orgelmuziek en u kunt producten afgeven voor de voedselbank. Welkom in de Torenpleinkerk.


Gluurpieten

LEIDSCHE RIJN > In het voorjaar hadden we de berenjacht, nu gaan we op zoek naar gluurpieten, leuk voor de kinderen om op zoek te gaan waar de gluurpieten op de ramen hangen. Els uit Uden is de bedenkster van dit alles, en het breidt zich inmiddels als een heuse chocoladevlek uit over heel Nederland. Zo ook in Leidsche Rijn. Nathalie van den Bosch heeft dit opgepakt in Vleuten en is dagelijks druk bezig met gluurpieten maken in diverse kleuren statisch raamfolie. De bedoeling is dat de kinderen op zoek gaan naar gluurpieten, ze houden de kleuren bij in een overzicht of ze maken er een sportievere route van: bij iedere kleur piet een andere oefening, bijv, hinkel een stukje. De gluurpiet kost 4 euro en daarvan gaat 1 euro per gluurpiet naar het goede doel, omdat Nathalie workshops geeft op kinderfeestjes was het goede doel snel bedacht: Stichting Jarige Job. In Vleuten kunnen de gluurpieten coronaproof afgehaald worden bij Nathalie. Op de Facebook pagina gluurpietjes speurtocht Leidsche Rijn staat een overzicht met adressen waar ze al voor het raam hangen. Gaan jullie mee op speurtocht?


Grote Prijs

LEIDSCHE RIJN > KLUB19 organiseert een nieuwe editie van De Grote Prijs van Leidsche Rijn, dé bandwedstrijd voor muzikale jongeren van 12 tot 19 jaar. De bands hebben zich aangemeld en op 26 en 27 november vinden de voorronden plaats. Deze zijn om 19.30 uur live te volgen via het kanaal van KLUB19 op YouTube. De deelnemers zullen strijden om fantastische prijzen, die hen verder op weg zullen helpen in hun muzikale ontwikkeling, zoals bandcoaching (DUMS), gratis oefenen bij dB’s, zangcoaching door Vocal Arts Academy, uitvergrote bandfoto’s door Cultuur19 en performance coaching door De Vrijstaat. De winnaar gaat sowieso door naar de voorronde van Kunstbende Utrecht en wint een opnamesessie bij Studio Moskou. Meer informatie is te vinden op www.cultuur19.nl/klub19. De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van KLUB19, ondersteund door de gemeente Utrecht, met dank aan het Leidsche Rijn College en Amadeus Lyceum. KLUB19 is het gezamenlijke jongerenprogramma van Cultuur19, Azotod en De Vrijstaat.