Dode hond in doos gevonden onder viaduct in Maarssen

MAARSSEN > De politie heeft dinsdagavond een dode hond gevonden in een doos onder het viaduct bij Zandweg Oostwaard in Maarssen-Dorp.


Na een melding werd bij het Jan van Wijkpad langs de Zuilense Ring een dichtgebonden doos gevonden. Het leek een verdacht situatie, maar het bleek een lugubere vondst. In de doos boven aan het viaduct zat een zak met een dode Jack Russel. De doos was verzwaard met een blok beton. De Dierenambulance De Ronde Venen, die ook in in Stichtse Vecht rijdt, heeft de hond overgenomen. 'Het gaat hier om een oudere hond, geen chip aanwezig. De hond is ergens in de afgelopen dagen overleden. Het kan zijn dat deze hond van een boerderij afkomstig is en veel buiten heeft geleefd', zo meldt de Dierenambulance op de facebookpagina, waar ook de foto's staan van de dode hond. 'De politie ziet op dit moment geen reden om onderzoek te doen naar de doodsoorzaak, echter willen wij voor de zekerheid sectie laten doen in Utrecht naar de doodsoorzaak, daar het dier onder verdachte omstandigheden is aangetroffen en zullen wij de kosten dan ook voor onze rekening nemen.'

Heeft u tips en of meer informatie over waar de hond vandaan komt en/of wie de eigenaar is, dan kunt u bellen of appen met 06-20634734. U kunt ook een e-mail sturen naar dierenambulancera@gmail.com. 'Wij maken ons zorgen over het welzijn van de eigenaar en ook om eventuele andere dieren die de eigenaar mogelijk heeft', zo is de dringende oproep van de Dierenambulance, die nog vraagt om terughoudend te zijn met reacties, omdat niet duidelijk is wat er precies aan de hand is.