Overlast

VLEUTEN > De politie heeft zondag ingegrepen bij overlast door jongeren op het station Vleuten. 'Een gevaarlijke actie van overlastplegers station Vleuten! Na gooien van vuurwerk en ander geklier op het perron vluchtte een groepje over het spoor voor de politie. Een hardleerse 13-jarige jongen werd aangehouden omdat hij daar gebiedsverbod had vanwege eerdere overlast. Anderen kregen een bekeuring', zo laat de politie Vleuten-De Meern weten via twitter.


Drugshandel

LEIDSCHE RIJN > De politie heeft zondagochtend een drugsdealer opgepakt. 'Zondag hebben we vanuit Leidsche Rijn een actie op drugsdealers gedraaid. Deze eindigde met twee aanhoudingen in de omgeving van de Spinozabrug. De politie hield een 41- en 37-jarige man aan. De 41-jarige man wordt nog verdacht van handel in harddrugs', zo geeft de politie Leidsche Rijn aan op Instagram. 'De andere verdachte bleek een man te zijn met verslavingsproblemen. Het is erg hoe drugsdealers profiteren en misbruik maken van deze kwetsbare mensen, voor hun eigen gewin. Helaas is dit aan de orde van de dag en is dit weer een druppel op een gloeiende plaat. Maar we moeten positief blijven, we hebben er in ieder geval weer één te pakken! Dank voor de ondersteuning van de collega's van de politie Utrecht-Zuid en Politie Centrum.'


Ongeluk

BREUKELEN > Een fietser is dinsdagochtend gewond geraakt bij een ongeluk in Breukelen. De fietser kwam op de Brugoprit ten val na een botsing met een scooter. Door de harde smak tegen het asfalt raakte de man gewond aan zijn heup. Het slachtoffer is met een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De bestuurder van de scooter kwam er zonder kleerscheuren vanaf en kon zijn weg weer vervolgen.