Vrijwilliger

WOERDEN > Op maandag 7 december vieren we de Nationale Dag van de Vrijwilliger. Eén dag in het jaar om vrijwilligers te bedanken vinden ze wat weinig. Daarom introduceert Hart voor Woerden de Woerdense Week van de Vrijwilliger! Gedurende deze week zetten ze Woerdense vrijwilligers en hun organisaties extra in het zonnetje en bedanken ze hen voor hun uitzonderlijke hulp het afgelopen jaar.

Van 7 tot en met 14 december belichten ze elke dag een vrijwilliger die zich het afgelopen jaar op een bijzondere manier met zijn of haar vrijwilligersorganisatie inzette. Misschien bood diegene hulp aan iemand die langdurig hulp nodig had. Of bedacht deze vrijwilliger een slimme manier om iemand gezelschap te houden tijdens de lockdown.

Zij vroegen vrijwilligersorganisaties, vrijwilligersdiensten en hulpvragers om een vrijwilliger te nomineren voor de Woerdense Week van de Vrijwilliger. De genomineerde vrijwilligers komen vervolgens met hun verhaal op de social mediakanalen van Hart voor Woerden én krijgen een speciaal Vrijwilligersspeldje uitgereikt: Helpen maakt je Happy.

Hart voor Woerden verbindt de vrijwilligersorganisaties in Woerden. Zij versterken ze door opleidingen en ondersteuning te bieden. Als er nieuwe behoeften zijn, spelen ze daar met de vrijwilligersorganisaties op in. En als belangenbehartiger stimuleren zij een sterk collectief.


Kerstdiner

DE MEERN > Het kerstdiner in De Schalm dit jaar is op woensdag 16 december, door de coronamaatregelen is alles op 1,5 meter afstand en is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De zaal gaat open om 14.30 uur en het kerstfeest begint om 15.00 uur. De prijs is 12,50 euro inclusief drankje. Reserveren : (030) 6662609 of o.asperen@schalmdemeern.nl.


Techniekdagen

HARMELEN > Techniekdag Harmelen: een dag die niet meer weg te denken is in Harmelen e.o. De Techniekdag is een feestelijke dag met als doel basisscholieren kennis te laten maken met het vak techniek. Hoe? Door op een bedrijfslocatie diverse technische bedrijven te laten zien welk vak ze uitoefenen. Uiteraard met als doel de leerlingen te enthousiasmeren voor het technische vak.

De organisatie van deze dag bestaat uit een hecht team van 6 enthousiaste vrijwilligers. 'Wij zoeken per direct een gedreven teamlid. Wie zoeken we precies? - Je komt uit Harmelen of omgeving - Je draagt het technische vak een warm hart toe - Je houdt van organiseren - Je houdt van gezelligheid en werken in een team - Enige kennis van de bedrijven in Harmelen / lid van Ondernemend Harmelen is handig', aldus de organisatie.

Lijkt het je wat om mede-organisator te worden? Of wil je een vergadering bijwonen om je eens te oriënteren? Schrijf een mail naar techniekdagharmelen@gmail.com.