Schaapskooi

LEIDSCHE RIJN > Op zondagmiddag 13 december gaan de virtuele deuren van de Schaapskooi Grootzandveld open. De lichtjes twinkelen in de winterstal terwijl de schapen tevreden herkauwen aan de Vogelvlinderweg in Parkwijk. De verlichte stal is online te bewonderen. Aanmelden via: schaapskooigrootzandveld@hotmail.com.


Woonzorggebouw

LEIDSCHE RIJN > Tussen kinderopvang Partou en Brouwerij Maximus, aan de Pratumplaats, komt een woonzorggebouw. Dit is voor woningcorporatie GroenWest en zorginstelling Reinaerde. Er komt een duurzaam en flexibel gebouw met 25 tweekamerappartementen. Er zijn gezamenlijke ruimten. De appartementen zijn voor mensen met een zorg- of ondersteuningsvraag. De bouw is inmiddels begonnen en december 2021 moet alles klaar zijn voor de eerste bewoners.


Kerstcadeau

VLEUTEN > Het leukste kerstcadeau: een lidmaatschap van de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn! Om het 40-jarig jubileum in 2021 te vieren samen met nog meer leden, kunt u een speciaal kerstcadeau geven aan familieleden, vrienden, buren of collega’s: een jaar lang lid worden van de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn! Voor slechts 2 euro per maand, kunt u uw naasten, vrienden, buren of collega’s blij maken met 4 x ons mooie tijdschrift en met bezoeken van (bijna) gratis lezingen of webinars. Degene die de meeste nieuwe leden werft, ontvangt een uniek presentje en natuurlijk eeuwige roem (als u dat wilt) via een foto of vermelding in de media en/of in ons tijdschrift. Stuur daarvoor deze nieuwsbrief door naar degenen die u dit kerstcadeau wilt geven met CC naar ledenadmin@histvervdmh.nl o.v.v. kerstcadeau.


Deelfietsen

DE MEERN > Vanaf donderdag 10 december kunnen werknemers op bedrijventerrein Oudenrijn gebruikmaken van de deelfietsen van Donkey Republic. Bedrijvenkring Oudenrijn stelt 200 gratis deelfietsabonnementen beschikbaar voor werknemers. Om de bereikbaarheid van het bedrijventerrein te verbeteren, mogen werknemers van bedrijven gevestigd op bedrijventerrein Oudenrijn gratis gebruikmaken van deze deelfietsen. Bijvoorbeeld om snel van de bushalte naar het werk te komen of voor een zakelijke rit tussendoor. De opening werd verricht door een fietsende kerstman.


FC Utrecht

UTRECHT > Al jaren organiseert FC Utrecht in Stadion Galgenwaard een kerstdiner voor oudere supporters. Helaas kan dit bijzondere evenement niet in het stadion plaatsvinden. Daarom verzorgt FC Utrecht een grote live kerstshow; op donderdag 17 december treden cabaretière Tineke Schouten, de zangers Ronnie Tober, Michael Oomen en Dennis Kroon en goochelaar Roy van Rossum op in een kerstprogramma. RTV Utrecht zendt deze kerstshow die donderdag uit van 18.30 tot 19.20 uur.