Kleding inzamelen voor Kledingbank Utrecht

Stichting LON en Groen! slaan handen ineen voor duurzame mode

VLEUTEN > Vanaf november werken Stichting Live on Nothing en Groen! samen om kleding in te zamelen voor o.a. Kledingbank Utrecht en om meer bewustzijn te creëren rondom het onderwerp ‘duurzame mode’.


De actie is in november gestart en de grote kledinginzameling vindt plaats op 12 december in Camping Ganspoort. Verschillende vrijwilligers van LON en de scholieren van Groen! halen deze zaterdag kleding op in Stichtse Vecht en in Utrecht en omstreken. De kleding wordt vervolgens gesorteerd en er worden nieuwe bestemmingen aangegeven.
De grootste stroom, waar onder warme winterkleding, zal naar de Kledingbank worden gebracht. Waar Utrechters zonder interactie van geld deze kleding kunnen afhalen.
(Kapotte) jeans worden naar het Utrechtse bedrijf Sympany gebracht waar deze gerecycled worden tot isolatiemateriaal. KLEER zorgt dat unieke kledingstukken weer opnieuw bij iemand in de kast terechtkomen.
En er wordt nieuw leven geblazen in kleding die een reparatie nodig hebben door vrijwilligers, en die wordt vervolgens naar kringloopwinkels, zoals Emmaus Haarzuilens, gebracht. Leerlingen van het kostuumteam van RSG Broklede in Breukelen gebruiken de kleding voor de cast van ‘A Christmas Carol'. Het doel is om in een periode van 10 weken zoveel mogelijk mensen, van jong tot oud, te informeren en inspireren om bewuste keuzes te maken rondom fashion.
Wil jij je kleding doneren om verbranding te voorkomen en een langere levensduur van jouw kleding te faciliteren? Kom dan 12 december vanaf 9.30 tot 11.30 uur naar Camping Ganspoort op Rotsoord (Helling 81, in Utrecht) en lever jouw fashion items in die je niet meer gebruikt of juist kleding die je graag een tweede leven geeft bij iemand anders. Alle coronaregels worden in acht genomen.