Coronaproof kennismaken met het Amadeus Lyceum

In kleine groepjes kennismaken met school

LEIDSCHE RIJN > Op 21 en 22 januari opent het Amadeus Lyceum zijn deuren voor leerlingen uit groep 8.


Tijdens deze avond worden groep acht leerlingen in kleine groepjes op school ontvangen. De school maakt hierbij gebruik van tijdssloten, verschillende ingangen en looproutes.
In een carrousel volgen de groepjes verschillende thema-workshops om kennis te maken met het onderwijs, de experts, het schoolgebouw en de leerlingen.

De groepjes worden rondgeleid door leerlingen van de school. Omdat er maar beperkt plek is, is deze open avond alleen voor kinderen uit groep 8. Inschrijven is verplicht en kan via de ‘Open dagen App' deze is te vinden in de PlayStore of Appstore.

'Dit jaar is het extra belangrijk om zoveel mogelijk informatie (online) over de school te delen. Deze app hebben we dit jaar speciaal aangeschaft om ouders en kinderen zo goed mogelijk te informeren over de school. Er is van alles in de app te ontdekken, zo kun je virtueel door de school lopen via de knop ‘Plattegrond'. Het infoboekje is te vinden in de app, met daarin alle informatie over de school.
Ook zijn er filmpjes te bekijken en kun je eenvoudig je vraag via WhatsApp sturen. Het is ook de plek waar ouders hun kind voor een activiteit kunnen inschrijven. En we zijn actief op andere social media zoals Facebook en Instagram,' aldus communicatiemedewerker Els van Barneveld.

Naast het offline programma voor leerlingen in de school is er ook aan de ouders gedacht. Zij kunnen - terwijl hun kind meedoet aan de open avond - thuis op de bank kijken naar de Amadeus TV show.

Deze show wordt live vanuit het schooltheater uitgezonden op YouTube. Kijk voor alle informatie op de site van de school.