Slot Zuylen

OUD-ZUILEN > Op Slot Zuylen worden alle voorbereidingen getroffen voor sfeervolle feestdagen in het kasteel vanaf 11 december. Het kasteel is op deze dagen van onder tot boven feestelijk aangekleed met kerstdecoraties. Het zilver wordt gepoetst en de decoraties komen weer van zolder. De verschillende kamers in het kasteel worden geheel volgens traditie versierd. In de eetkamers treft u een sprookjesachtige kersttafel, met een adventskrans die de barones jaarlijks voor het slot maakt, spectaculair porselein en glimmend tafelzilver. Dit jaar is de kersttafel bovendien aangevuld met enkele bijzondere bruiklenen van zilver specialist Jacob J. Roosjen uit Breukelen. Om het warme onthaal compleet te maken kunnen bezoekers een winters hapje en drankje afhalen in het koetshuis. Wat past er beter bij de Kerst dan een beker chocolademelk? Ook kunt u denken aan een kopje goed gevulde soep of een lekker broodje. Geniet na uw bezoek van een warm hapje of drankje to-go en maak nog even een wandeling door onze sfeervolle kasteeltuin.


Snelfietsroutes

REGIO > De provincie legt snelfietsroutes aan om zo de fietsbereikbaarheid op langere afstand in de provincie te verbeteren. Voor een van de geplande routes, Amersfoort-Veenendaal, is het niet gelukt om met alle betrokken gemeenten tot financiële afspraken over een snelfietsroute te komen. Hierdoor kan er geen complete route worden gerealiseerd. De provincie gaat wel met de gemeenten kijken welke andere verbetermaatregelen mogelijk zijn op de fietsroutes tussen deze gemeenten. Ook verkent de provincie voor drie nieuwe routes of daarover afspraken met gemeenten kunnen worden gemaakt. Het gaat om de verbindingen Houten-Nieuwegein-Utrecht Lage Weide, Houten-Utrecht Science Park en Utrecht-Hilversum. De provincie Utrecht werkt aan een netwerk van snelle fietsroutes zodat fietsen naar het werk, scholen en andere bestemmingen vlotter, veiliger en comfortabeler wordt. Hiermee wil de provincie werken aan het doel dat in 2023 50% van alle ritten tot 15 kilometer in de provincie met de fiets worden afgelegd. Een snelfietsroute is een route waarop fietsers vaker voorrang krijgen op autoverkeer en eerder groen bij verkeerslichten. De snelfietsroutes zijn voor álle fietsers, dus u hoeft er niet per se snel te fietsen.


Eerste paal

WILNIS > Op donderdag 10 december om 8.30 uur sloeg wethouder Rein Kroon de symbolische eerste paal van het project de Maricken fase V. Hiermee start de laatste fase van de Maricken 1, waarin Bouwmaatschappij Verwelius 100 koopwoningen bouwt.


Burgemeester

UTRECHT > De beëdiging van Sharon Dijksma als nieuwe burgemeester van Utrecht vindt plaats op woensdagavond 16 december tijdens een buitengewone raadsvergadering in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Haar burgemeesterschap gaat vanaf de volgende dag in. Vanwege de coronamaatregelen is de vergadering alleen digitaal te volgen voor publiek. Dat kan vanaf 19.30 uur via de livestream van de gemeenteraad of UStad.