Afbeelding

Nieuwe stap voor ontsluiting Harmelerwaard

Informatieavonden en bestemmingsplan ter inzage

HARMELEN > Er wordt weer een nieuwe stap gezet om het (vracht)verkeer van en naar het kassengebied Harmelerwaard een directe verbinding te geven met de A12.


Het bestemmingsplan dat deze ontsluiting mogelijk moet maken, ligt vanaf donderdag 24 december zes weken ter inzage. In deze periode organiseert de gemeente een online informatiebijeenkomst voor alle belanghebbenden en belangstellenden. Zie onderaan dit artikel.

Om het kassengebied te ontsluiten, komt er een nieuw weggedeelte dat de oostelijke randweg Harmelen (Adriaan van Beusechemweg/BRAVO 8) verbindt met de noordelijk gelegen Hugo de Vriesweg. De ontsluitingsweg zal door middel van een nieuwe brug de sprong over de Leidse Rijn maken. Inmiddels zijn alle benodigde gronden in het bezit van de gemeente.
De brug en de ontsluitingsweg worden betaald door provincie Utrecht, gemeente Utrecht en gemeente Woerden. Als alles meezit, kan de nieuwe ontsluiting eind 2022 klaar zijn.

De nieuwe ontsluiting ontlast de smalle route over de Dorpeldijk en de Liesgrassingel door De Meern-Vleuterweide. Ook kan ze de overlast door vrachtwagens op de weg Harmelerwaard verminderen. De kruising tussen de ontsluitingsweg en de weg Harmelerwaard zal zo worden aangelegd dat afslaan naar de weg Harmelerwaard lastig of zelfs onmogelijk wordt. Dit maakt de kruising veiliger.

Op dinsdag 19 januari van 19.30 - 21.00 uur is er een digitale informatiebijeenkomst. Voor deze bijeenkomst is aanmelden noodzakelijk. Dit kan tot en met 15 januari via het e-mailadres harmelerwaard@woerden.nl. Wie de stukken op papier wil inzien, kan telefonisch contact opnemen via het algemene telefoonnummer 14 0348.
Vanwege het coronavirus is het advies alleen naar het gemeentehuis te komen indien dit noodzakelijk is.