De bestelde oliebollen staan klaar om bezorgd te worden.
De bestelde oliebollen staan klaar om bezorgd te worden.

Oliebollenactie van FC Breukelen groot succes

BREUKELEN > De jeugd van FC Breukelen is de afgelopen dagen druk geweest met het bezorgen van de oliebollen.


Maar liefst 140 bestellingen gingen de deur uit bij de traditionele actie aan het einde van het jaar. De opbrengst is voor de voetbalkooi. Maar ook de ouderen werden niet vergeten. Dankzij Expert Breukelen, Harting Bank, VIOD en een anonieme sponsor kregen alle bewoners van ‘t Heycop, dagopvang De Twijg en De Aa oliebollen. Het is was een leuke en gezellige dag en de club is ook weer blij met alle opbrengsten. De verkoop van de oliebollen is nu gestopt, maar Breukelen kan nog sponsoren/doneren om bij te dragen om de voetbalkooi te realiseren', aldus de jeugdcommissie van FC Breukelen.
De voetbalkooi kan door alle kinderen uit Breukelen worden gebruikt op het moment dat het sportpark geopend is. Om jongeren in Breukelen de gelegenheid te geven om zonder overlast voor de buurt samen te sporten, wil FC Breukelen een voetbalkooi aanleggen. Hiermee wil FC Breukelen het sport en bewegen voor de jeugd in Breukelen stimuleren. In de voetbalkooi vormt de jeugd een grote hechte groep, waar het niet uitmaakt of je lang, groot, autochtoon of allochtoon bent. De bal zorgt voor saamhorigheid met één gezamenlijke liefde: voetbal.
En wat is er nou mooier dan deze passie te combineren met wat beweging. De meeste ouders zien hun kinderen liever buiten bewegen dan achter de Playstation of Xbox zitten. Om deze reden hebben voetbalkooien naast een maatschappelijke functie ook nog andere positieve effecten.