Vuelta

REGIO > De provincie Utrecht maakt 300.000 euro extra vrij om in 2022 alsnog de start van de Vuelta binnen te slepen. Dit jaar zou de Spaanse wielerronde starten in Utrecht, maar dat ging niet door vanwege corona. Volgens de provincie is het belangrijk om de Vuelta naar Utrecht te halen, juist om door corona getroffen sectoren als toerisme, cultuur en horeca een handje te helpen.
Van de 300.000 euro gaat 250.000 euro naar de organisatie van de wielerronde. De overige 50.000 euro is voor provinciale personeels- en proceskosten. Eerder trok de provincie al 2,1 miljoen euro uit om de Vuelta naar Utrecht te krijgen.
Het extra geld komt uit een reservepot voor de gevolgen van het virus. Ook andere lokale en regionale overheden hebben al extra geld toegezegd. Naast de gemeente Utrecht zijn dat de gemeenten Breda, Den Bosch en de provincie Brabant.


Schaken

DE MEERN > Op maandagvond 28 december houdt schaakvereniging TRIO haar jaarlijkse snelschaakkampioensschap. Normaal gesproken een gezellige avond schaken in de thuishaven van de vereniging, De Schalm in de Meern maar in diit corona tijdperk is het toernooi vervangen door een digitale versie via de website van chess.com. Wilt u uw schaakkunsten eens een keer meten met andere schaakliefhebbers? Dan is dit een leuke gelegenheid om dat te doen. Geef u dan deze week op voor dit toernooi via de website van de vereniging www.trioschaak.nl. Ook treft u hier meer informatie aan over speeltempo, aanvangstijd en aanmelden op de toernooiavond. Inschrijving is mogelijk vanaf dinsdag 22 december. Namens schaakvereniging TRIO iedereen fijne kerstdagen gewenst en hopelijk tot de 28e !


Vechtkade

UTRECHT > Utrecht gaat de kademuur van de Vechtkade tussen de David van Mollembrug en de Rode Brug vervangen. Per direct geldt een verbod voor zeer zware voertuigen met een totaalgewicht van 20 ton of meer. Dit verbod geldt voor de straten Hogenoord, Lagenoord en Hogelanden W.Z. ten zuiden van de Rode Brug. Uit onderzoek blijkt dat de kade bij zeer zware voertuigbelasting niet meer voldoet aan de actuele veiligheidsregels. De gemeente plaatst verkeersborden om het verbod voor zeer zware voertuigen kenbaar maken. Personenauto's en (kleine) vrachtwagens mogen na instelling van het verbod hier nog wel rijden. Hetzelfde geldt voor de nood- en hulpdiensten en vuilniswagens. De precieze planning en het plan van aanpak voor het vernieuwen van de kademuur wordt momenteel nog uitgewerkt. Deze zijn in het eerste kwartaal van 2021 gereed. Daarnaast is een breder onderzoek gestart naar de kwaliteit van de kades langs de Vecht om te onderzoeken of op meer plekken maatregelen nodig zijn. De uitkomsten hiervan moeten rond de zomer van 2021 bekend zijn. Het vervangen van de kade betekent ook dat de werkzaamheden aan de fietsroute Vechtroute Zuid, die in 2020 zouden starten, minimaal twee jaar opschuiven.