Jeugdschaken

BREUKELEN > Op maandag 13 januari start de nieuwe cursus jeugdschaken. Met deze cursus van 5 lessen, krijgt het schooljaar 2019 – 2020 een vervolg. De kosten zijn 5 euro voor 5 lessen(!) voor leerlingen van de basisschool. Het maximale aantal is 12 leerlingen. De lessen zijn op 5 opeenvolgende maandagen van 16.00 tot 17.00 uur in wijkcentrum Over Noord door de ervaren schaakleraar Cees Samsom. Het wijkcentrum ligt aan de Vrijheidslaan 4 in Breukelen. Er wordt tijdens een les eerst circa een half uur getraind met uitleg en daarna een partij geschaakt. Aanmelden kan via e-mail met vermelding van leeftijd en ervaring aan overnoord@gmail.com.

Beeball

LEIDSCHE RIJN > Ben jij tussen de 5 en 10 jaar, begin het nieuwe jaar dan goed! Maak kennis met Beeball tijdens de open dag op UVV op zondag 19 januari. Beeball is de voorloper van honkbal en softbal, waarbij het spelplezier voorop staat. Kom tussen 13.00 en 14.00 uur naar sportpark De Paperclip en test in de sportzaal jouw skills op het gebied van slaan, vangen en rennen. Ben je ouder dan 10 jaar en wil jij ook kennismaken met honkbal of softbal, dan ben je natuurlijk ook welkom. Aanmelden voor de open dag kan via: beeball@asvuvv.nl.

VV Maarssen

MAARSSEN > Na ruim twee weken verdiende rust staan er voor VV Maarssen 1 drukke weken op het programma. De koploper in de Tweede Klasse B krijgt 25 januari concurrent FC Almere op bezoek en dan moet het team van trainers Marco van der Meer en Etienne Kelders er staan. Dit weekend kon de hele selectie direct twee keer opdraven. Op zaterdag was er de serieuze test tegen OSV uit Amsterdam en zondag werd voorafgaande aan de nieuwjaarsreceptie een wedstrijd tegen Oud VV Maarssen gespeeld. In Amsterdam werd het 2-4 voor Maarsssen. Zondag stond de tweede wedstrijd van het weekend op het programma. De insteek was echter van een andere orde. De huidige selectie van VV Maarssen nam het op tegen Oud VV Maarssen, als warmloper voor de nieuwjaarsreceptie. De wedstrijd was een aantal jaren niet gespeeld, maar het enthousiasme onder de Oud-Maarssenspelers was groot. Met Mister VV Maarssen Zaterdag Rob Stomp de eerste helft als aanvoerder en Mister VV Maarssen Zondag Olaf Broers de tweede helft met de aanvoerdersband om, werd er flink weerstand geboden. Dirk-Jan Lodder liet zien het keepen nog niet verleerd te zijn, maar uiteindelijk moesten de oude helden met 6-1 capituleren. De eretreffer aan de kant van Oud Maarssen kwam op naam van Olaf Broers. De mooiste goal van de middag kwam echter van de voet van Marco Schreijer. Normaal de doelman, maar voor deze gelegenheid omgedoopt tot rechtsbuiten. Deze week verplaatst de selectie zich naar de gym van Barberio Personal Training. Vanaf donderdag verblijft de selectie in Marokko op trainingskamp in aanloop naar de kraker tegen FC Almere op 25 januari.