Arjan van den Hoek is een tevreden man.
Arjan van den Hoek is een tevreden man.

Maarssen On Ice was weer een succes

Jan van Stipriaan Luïscius

MAARSSEN > Hoewel Maarssen On Ice (MOI) opnieuw is geconfronteerd met een inbraak drie dagen voor sluiting, overheerst tóch de vreugde van de vijf weken schaatsplezier voor inwoners van Stichtse Vecht.

Dat zegt initiator van het winterevenement in Park Goudestein, Arjan van den Hoek. De organisator van MOI baalde aanvankelijk enorm en was kort van slag, maar Arjan van den Hoek was snel zichtbaar opgelucht dat de inbreker niets had meegenomen en dat de schade erg gering was. Op het moment dat de inbreker een voet zette in de grote tent, ging onmiddellijk het alarm af. Hij verdween onmiddellijk. Daardoor - wegens tijdgebrek dus – was hij niet in staat om iets mee te nemen. 'Ik ben al ontzettend blij dat er bijna niets vernield is', zegt de immer enthousiaste Van de Hoek, die zich samen met zijn vrouw Sheri al vele jaren inzet voor het grote winterevenement. Volgens Van den Hoek heeft het alarm zijn werk goed gedaan en hebben de camera's beelden van de inbreker opgenomen. Die worden nu door de politie bekeken. Tijdens de vorige editie van Maarssen On Ice had het evenement ook al last van ongenode gasten. Rond de baan werden vernielingen aangericht. Enige duizenden euro's aan schade waren het gevolg.

Arjan: 'Ik kijk dit jaar voornamelijk terug op een heel gezellig evenement. Dat heeft ook te maken met de enorme inzet van de vrijwilligers. Andere jaren ontstonden er onderling soms kleine irritaties. Dit jaar was dat helemaal niet het geval. Het is een fantastische groep mensen. Ik reken ze allemaal tot mijn vrienden.' MOI drijft volledig op vrijwilligers, zonder hen zouden de activiteiten in Park Goudestein geen schijn van kans maken. Ga maar na: Maarssen On Ice is door meer dan 10.000 schaatsers bezocht (meer dan verleden jaar), terwijl ook de belangstelling voor het schoolschaatsen in de lift zit. De verklaring? Arjan: 'De organisatie van Maarssen On Ice wordt elk jaar professioneler. Alles draait op rolletjes, van de schaatsverhuur en de slijpers tot de ijsmeesters en van de keuken tot de mensen achter de bar. Dat straalt af op de bezoekers.' Er is niet alleen een toename van actieve schaatsers te zien, ook het aantal bezoekers is ten opzichte van verleden jaar gestegen.

Opvallend is ook de (stijgende) belangstelling voor het curling. De afgelopen jaren werd er door zo'n vijf teams deelgenomen aan de wedstrijden, dit jaar hebben zich maar liefst vijftien teams ingeschreven. 'Er is door ons en door de vrijwilligers enorm aan getrokken om het aantal teams te vergroten. Het evenement lijkt te ontploffen. Volgend jaar verwacht ik nog meer belangstelling. Vreselijk leuk.' Afgezien van de bijna-inbraak is, ondanks de hoge bezoekersaantallen, de editie van MOI 2019/20 zonder noemenswaardige problemen verlopen. Arjan en Sheri gaan ervan uit, dat in november opnieuw een Maarssen On Ice op het programma staat. 'We zijn het nog lang niet zat.'