Gastles door gastdocent.
Gastles door gastdocent. vrijwilliger

Educatie over voormalig Nederlands-Indië

STICHTSE VECHT > De geschiedenis van Nederlands-Indiƫ van voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, krijgt de laatste tijd steeds meer aandacht in de media.

Er is ook veel nog onbelicht gebleven over het land en de geschiedenis met Nederland. Vanaf 2016 vinden reeds op verschillende basisscholen in Stichtse Vecht gastlessen plaats over dit onderwerp.
En dat gaat ook de komende jaren door.

Het ministerie van VWS heeft via de Collectieve regeling erkenning Indisch en Moluks Nederland, subsidie verleend aan de stichting 4-5 mei Stichtse Vecht om dit educatieproject tot en met 2021 verder uit te bouwen.
'Daar zijn we erg blij mee, het is een belangrijk onderwerp. Ook voor de schooljeugd in Stichtse Vecht', aldus het bestuur van de stichting 4-5 mei Stichtse Vecht.

Basisscholen kunnen (voor de groepen 8 inschrijven voor het boeiende educatieprogramma. En dat kan dan tot 10 februari via de website https://educatie-indie-wo2-sv.nl.
Daar is ook meer informatie over de inhoud van het gastlesprogramma te vinden. Voor meer informatie kunt u ook bellen: (0346) 265477. Het is een onderwerp dat zeker leeft in Stichtse Vecht.
De jaarlijkse herdenking op 15 augustus van de slachtoffers die in de Tweede Wereldoorlog in Nederlands- Indiƫ zijn gevallen wordt altijd druk bezocht. In de Pauluskerk is er altijd een bijeenkomst met diverse sprekers over het jaarlijkse thema.
Na de bijeenkomst wordt er een krans gelegd bij het gedenkteken bij de Pieterskerk aan de Straatweg in Breukelen.