Viering 75 jaar Bevrijding Stichtse Vecht gered

Extra geld gemeente en provincie gevonden voor de vele activiteiten

STICHTSE VECHT > Even leek het mis te gaan met de viering van 75 jaar Bevrijding in Stichtse Vecht.

Door gebrek aan geld leek het een heel sobere viering te worden en vorige maand luidden de diverse vertegenwoordigers van Stichting 4-5 mei Stichtse Vecht, de historische kringen en de Oranjeverenigingen de noodklok bij de politiek. Geharrewar en onduidelijkheid over de bijdrages van de gemeente en de provincie waren onder meer de oorzaak.

De organisatie van de vele geplande activiteiten bij dit bijzondere lustrum was al op een laag pitje gezet. Onaanvaardbaar vond de lokale politiek en er kwam de toezegging van het college om er nog eens goed na te kijken. In eerste instantie ging het om een bedrag van 12.000 euro, gering in vergelijking met andere gemeenten, zoals De Ronde Venen, waar 20.000 euro beschikbaar was.

Het uitpluiswerk van de diverse financieringsbronnen door de gemeente leverde enkele onverwachte meevallers op, zo staat in een uitgebreide memo van burgemeester Van Mastrigt. Het potje Volksfeest en extra geld van de provincie en gemeente leverde nu gezamenlijk 40.000 euro op voor de viering. En de organisatie was zelf ook al flink actief met het zoeken van sponsors en bijdragen van het lokale bedrijfsleven in Stichtse Vecht.

Inmiddels is de kas nu goed gevuld en kan de Stichting 4-5 mei Stichtse Vecht verder met het uitwerken van de vele plannen. In vrijwel alle kernen zijn er rond 5 mei activiteiten, ook voor de jeugd.

'We zijn blij dat het nu goed is geregeld. Complimenten voor de aanpak van de gemeente en samen met de inwoners gaan we er een echt feest van maken', aldus voorzitter Renie Vis van Stichting 4-5 mei Stichtse Vecht.

Binnenkort wordt er meer bekend over het programma rond 75 jaar Bevrijding met ook een speciale website met alle activiteiten en evenementen.