Extra rommelmarkt

TIENHOVEN > Nog 2 keer is er in de kerk in Tienhoven Rommelmarkt. De kerk is namelijk verkocht en op 1 maart moeten alle rommelmarktspullen uit de kerk verwijderd zijn. Op 25 januari en 1 februari houden zij de laatste verkoopdagen en alles moet weg. Er zijn nog oude grammofoonplaten en gereedschappen, boeken, kleding, meubels, schoenen, gebreide sokken, elektrische apparatuur, glazen en vazen, potten en pannen, klokken en keukengerei. Dit alles tegen zeer scherpe prijzen, want weggooien is zonde. Zaterdag 25 januari en zaterdag 1 februari Rommelmarkt in de kerk in Tienhoven van 10.00 uur tot 13.00 uur. Ze nemen geen spullen meer in ontvangst!

Eilandplanten

LOENEN > Op dinsdag 28 januari houdt Dr. Bob Ursem een lezing bij Groei en Bloei Stichtse Vecht over de wonderlijke wereld van eilandplanten. De lezing is in Cultureel Centrum `t Web, Spinnerie 15 in Loenen, aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur, kosten voor leden 2 euro, niet-leden 5 euro incl. koffie/thee.

Toneel

UTRECHT > De voorstellingen 'One Flew over the Cuckoos Nest' van theatergroep Maarssen '32 waren in korte tijd helemaal uitverkocht. Daarom komt er een extra voorstelling op zaterdag 14 maart om 15.00 uur in Villa Concordia in Utrecht. Toegangskaarten kunt u bestellen via de website www.maarssen32.nl. Het boek One Flew over the Cuckoo's Nest werd in 1962 geschreven door Ken Kesey en in 1975 succesvol verfilmd. Het thema dat dicht aan de oppervlakte ligt zou de aanklacht tegen de slechte omstandigheden in de psychiatrie kunnen zijn.

Play-Doh

MAARSSENBROEK > Op zaterdag 25 januari van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag 26 januari van 12.00 tot 17.00 uur is er voor de bezoekers van Bisonspoor een Play-Doh klei-event georganiseerd. Kinderen kunnen gratis (onder begeleiding) crea kliederen op het mooie, gedecoreerde middenplein. Na afloop ontvangt iedereen een gratis potje Play-Doh mee naar huis. DohDoh zelf is ook uitgenodigd voor een Meet en Greet! Kom jij ook? Kijk voor meer informatie op www.bisonspoor.nl.

Muizenplaag

BREUKELEN > Heeft u jonge kinderen die dol zijn op voorlezen? Kom dan op woensdagmiddag 29 januari om 15.00 naar Boekhandel Van Kralingen voor de presentatie van het nieuwste prentenboek van Ineke Anker: 'Spelen en rijmen met muisje Jip en muisje Jap'. Ineke wil ouders en kinderen laten ervaren dat voorlezen, rijmen en naspelen een goede basis zijn voor de taalontwikkeling en het leren lezen op latere leeftijd. Ineke zal deze middag laten zien hoe u dit boek kunt naspelen. Het boek is geschreven voor kinderen in de leeftijd van 2 t/m 6 jaar. Ook is het boek te bestellen via een mailbericht aan Ineke: ineke_anker@hotmail.com

Meer informatie over dit boek kunt u vinden op de website: www.ankeradmiraal.jouwweb.nl.