Het certificaat dient elke twee jaar verlengd te worden.
Het certificaat dient elke twee jaar verlengd te worden.

Uitval burgerhulpverleners bij hartreanimatie

STICHTSE VECHT > Het aantal burgerhulpverleners nam in 2019 toe van 840 tot 1020. Een verheugend aantal dat echter zwaar onder druk staat

Ultimo 2019 staan er namelijk ruim 150 personen op het punt om uit het HartslagNu systeem geschrapt te worden. En in het eerste kwartaal van dit jaar kan dat aantal zo maar verdubbelen.
Deze terugloop wordt veroorzaakt door het verlopen van het reanimatiecertificaat, dat iedere twee jaar vernieuwd moet worden met een herhalingscursus. De burgerhulpverleners krijgen daartoe een waarschuwing van HartslagNu en de eerste groep van 60 heeft ook van Hartreanimatie Stichtse Vecht een brief thuis gekregen. Maar daar is te spaarzaam op gereageerd.
Hartreanimatie Stichtse Vecht maakt zich ernstig zorgen over deze ontwikkeling en roept een ieder op zich te melden voor een reanimatiecursus of herhaling daarvan. U kunt voor plaatsing op zo'n cursus terecht bij Alexandra van der Schaaf (aschaaf@kpnmail.nl) of bij EHBO-verenigingen. Zie ook www.hartreanimatiestichtsevecht.info onder reanimatiecursussen en ook onze facebookpagina.

Er zijn honderd AED's in Stichtse Vecht beschikbaar om daarbij in te zetten. Deze moeten niet ongebruikt blijven als de nood aan de man is. Afgelopen jaar zat Stichtse Vecht met een overlevingspercentage van 50% bij hartkamer fibrilleren aan de top van Nederland. Hartreanimatie Stichtse Vecht wil dat graag zo houden met de hulp van velen. Voor nadere info:Jan Willem van der Linden (06-53625504), Ben Vreugdenhil (06-51479031).