Afbeelding
Ed Kamans

Cursus Fruitbomen Snoeien bij Groei en Bloei

STICHTSE VECHT > Heeft u last van snoeiangst? Volg dan de cursus Fruitbomen snoeien van Groei & Bloei.


Dit jaar is er een cursus Fruitbomen Snoeien op zaterdag 8 februari bij Hoveniersbedrijf Degenkamp, Zandpad 74 te Breukelen. Deze cursus wordt gehouden onder de deskundige leiding van Gerard Dalhuizen en is toegankelijk voor leden en niet-leden van Groei & Bloei.
Tegenwoordig planten steeds meer mensen fruitbomen of struiken in de tuin. Voor een goede opbrengst van deze bomen of struiken is een juiste snoei belangrijk.
Natuurlijk kun je een boek aanschaffen over snoeien.
De praktijk wijst echter uit dat het zien snoeien veel beter werkt. Bovendien mag men zelf onder deskundig toezicht mee snoeien. Vooral dit laatste is zeer aan te bevelen en werkt snoeiangst verminderend.
Neem dus vooral een snoeischaar mee. Het is aan te raden warme kleren aan te doen. Vooral goede schoenen of laarzen met dikke sokken en handschoenen.
De snoei van vruchtbomen en vruchtdragende struiken is een belangrijk onderdeel van de fruitteelt in uw eigen tuin. Het wegnemen van zomaar wat takken is af te raden. Nog erger is bijv. het kortwieken van de bomen en struiken.

Het aantal deelnemers is beperkt. Aanmelden is verplicht en informatie is te verkrijgen via: tel. 06-51205455 of jog@stroomzicht.n. Datum: zaterdag 8 februari, aanvang 10.00 uur tot ca. 12.30 uur. Kosten: leden 7,50 euro (pasje tonen s.v.p.), niet-leden 12,50 euro. Meenemen: snoeischaar, handschoenen en laarzen.