Klassieke muziek

BREUKELEN > Op donderdag 6 februari om 10.00 uur is er weer klassieke muziek te beluisteren in het Wijkcentrum Over-Noord, Vrijheidslaan 4 in Breukelen. Er is muziek van o.a. Franz Schubert (Lied: 'Nacht und Träume') en Edward Grieg ('Peer Gynt', Suite No. 2), maar ook van minder bekende componisten als bijvoorbeeld Morten Lauridsen (koorwerk: 'Lux aeterna, O nata lux') en Sándor Veress (Sonate voor hobo, klarinet en fagot). Misschien klinkt hun muziek toch wel bekend in de oren. Muziekverteller Peter Roovers leidt elk werk in met informatie over de componist. Ook als u niet in Breukelen-Noord woont bent u van harte welkom. Wijkcentrum Over-Noord is er voor iedereen. De toegang is gratis.


Bingo

BREUKELEN > UVV Breukelen verzorgt op dinsdag 4 februari de bingo voor alle ouderen van Breukelen en omgeving. Aanvang 14.00 uur in ontmoetingscentrum 't Trefpunt in 't Heycop. Er zijn heel mooie prijzen te winnen. Kom elkaar ontmoeten om een gezellige middag te beleven met een hapje en een drankje. U komt toch ook?


Hartreanimatie

STICHTSE VECHT > Voor de vijfde keer organiseert ING de campagne 'Help Nederland vooruit'. De campagne waarbij lokale initiatieven kans maken op een donatie van het ING Nederland fonds. Iedereen kan stemmen om te bepalen waar het subsidiegeld naar toe gaat. Voor meer informatie hierover, zie ing.nl/HelpNederlandvooruit. Hartreanimatie Stichtse Vecht doet een beroep op de inwoners van Stichtse Vecht om te helpen het hoogste bedrag te verwerven door op hen te stemmen. Daarvoor kunnen AED’s worden aangeschaft voor wijken, waar dat niet zo maar opgebracht kan worden. Per e-mailadres kun je één keer stemmen. Heb je meerdere adressen dan kun je even zovele keren stemmen. De actie sluit op 12 februari. Namens alle betrokkenen bij Hartreanimatie Stichtse Vecht heel hartelijk bedankt.


Filmhuis

LOENEN > Op vrijdag 31 januari draait in het filmhuis de film 'Retour en Bourgogne' daarin schetst Cédric Klapisch een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van de familie beheren, maar ondertussen hun eigen weg moeten vinden. De film wordt vertoond in het gebouw van de Vecht & Angstel Kerk, Rijksstraatweg 139 te Loenen. Inloop vanaf 19.30 uur, de film start om 20.00 uur. De toegang is gratis, maar een bijdrage om de kosten te dekken wordt gewaardeerd. Na afloop is er een hapje en drankje. www.vechtenangstelkerk.nl.


Boek cadeau

BREUKELEN > Boekhandel Van Kralingen in Breukelen doet dit jaar ook weer mee aan de actie Geef een Boek cadeau. Dit jaar is dat het het geweldige jeugdboek 'Koning van Katoren' van Jan Terlouw voor slechts 2 euro. Op vrijdag 7 februari om 16.00 uur wordt in Breukelen het eerste exemplaar aan de kinderburgemeester Merle Schweppe en aan wethouder Hetty Veneklaas uitgereikt in de winkel in de Herenstraat bij de Kerkbrink.