Autokraken

STICHTSE VECHT > De Bijzondere Opsporings Ambtenaren BOA's zijn de laatste weken extra actief bij de stations van Maarssen en Breukelen. 'Dit in verband met fiets/scooter diefstallen. Volgende maand zullen er opschoonacties plaats vinden in de gemeente. Wij surveilleren ook bij de carpoolplaatsen in Breukelen vanwege auto-inbraken', aldus de BOA's op Instagram.


Parkeren

MAARSSEN > Het parkeren rond zorgcentrum Merenhoef met ook de Maarsssense huisartsen is voorlopig nog een probleem. En dat zorgt ervoor dat veel automobilisten in de buurt een plekje zoeken, maar dan is het wel oppassen. 'Door vele meldingen zijn wij al enkele dagen aan het handhaven op het stilstaan verbod op de Maarsseveensevaart. Gezien vanaf de rotonde in de bocht aan de linkerkant geldt er een stilstaan verbod aangeduid. Voorkom een proces-verbaal van 104 euro', zo laten de BOA's weten op hun Instagrampagina.


Kerk Tienhoven

TIENHOVEN > Bij een artikel over de laatste rommelmarkt bij de kerk in Tienhoven vorige week heeft de redactie abusievelijk toegevoegd dat de kerk plaats maakt voor vier woningen, zoals in het oude plan met de oude koper. Inmiddels is er een nieuwe koper, een van de buurtgenoten, met een nieuw plan. 'Wij hebben de kerk en pastorie gekocht. De pastorie wordt verkocht en de kerk wordt opgeknapt en behouden wij', aldus Jan en Jeanine Boesen uit Tienhoven.


Kleine kern

STICHTSE VECHT > Het wonen in de kleine kernen is volop in ontwikkelingen. Ook Kockengen wil graag in navolging van Nieuwer Ter Aa extra woningen voor de vitaliteit van het dorp. En in Loenen is er op voorstel van het CDA nu een kernbinding als extra kans voor de jongeren op een woning.

Lees meer op www.varnws.nl