In Between Café

MAARSSEN > Op donderdag 13 februari is er weer een bijeenkomst van het In Between Café Maarssen in de bibliotheek aan het Harmonieplein 2 te Maarssen-Dorp. De workshop van deze ochtend wordt verzorgd door Maaike Schalk, maatschappelijk makelaar bij Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht. Maaike kent de ins en outs van het combineren van vrijwilligerswerk met het zoeken naar een betaalde baan en vertelt hier graag meer over.
Ben je niet werkzoekend, maar wil je wel meer weten over vrijwilligerswerk in onze gemeente, ook dan ben je van harte welkom. Inloop is vanaf 9.00 uur. Aanvang programma 9.30 uur. Er is veel tijd om vragen te stellen en om te netwerken.


Workshop Word

MAARSSEN > Tijdens deze workshop kunt u kennismaken met de vele mogelijkheden die Word ons te bieden heeft, onder andere nummeren, regelafstand, kantlijnen aanpassen, afbeeldingen invoegen, inhoudsopgave maken. De cursus start op maandag 20 februari, 13.30 uur in de bibliotheek Maarssen-Dorp. De vervolgdatum is 27 februari. Docenten: Trudy Koning en Alda Hoogendoorn. Kosten: 30 euro. Wilt u meer informatie? Kom dan langs bij het digitale vragenuur in de bibliotheek Maarssen-Dorp op maandag 14.00–15.30 uur, bibliotheek Breukelen, dinsdag 14.00–15.30 uur, de bibliotheek Maarssenbroek, donderdag 14.00-15.30 uur of de bibliotheek Loenen (eerste en laatste) vrijdag 14.00–15.30 uur of stuur een mail naar: stichtsevechtcomputercafe@outlook.com.


Schoolvoetbal

STICHTSE VECHT > De inschrijfformulieren zijn ondertussen verstuurd, maar de eerste komen pas binnen. De inschrijftermijn sluit op 7 februari 2020. 'Afgelopen schoolvoetbaltoernooi hebben we de veranderingen vanuit de KNVB doorgevoerd. We zijn toen nog coulant geweest met te veel spelers in een team. Vanaf dit jaar gaan wij meer letten op het aantal spelers per team, dus echt niet te veel en te oude kinderen in een team', aldus voorzitter Frans Heukelom, 'Tevens zoeken wij dit jaar een paar enthousiaste vaders en moeders, die ons zouden willen helpen met het klaarzetten van de doeltjes (in de ochtend).' Voor meer informatie kunt u ook terecht bij: Frans Heukelom (0345) 552057 voorzitter@schoolvoetbalstichtsevecht.nl.


Polder

TIENHOVEN > De provincie Utrecht trekt in 2020 ongeveer 28 miljoen euro uit voor het verder verbeteren van het landelijk gebied. Met het geld zet de provincie onder meer in op betere leefbaarheid van dorpen, natuurontwikkeling, nieuwe recreatiemogelijkheden en doorontwikkeling van duurzame landbouw. Het geld is bedoeld voor het toekomstbestendig maken van het landelijk gebied. De circa 28 miljoen euro is specifiek bedoeld voor het landelijk gebied en valt onder het provinciale programma ‘Agenda Vitaal Platteland’ (AVP). Vanuit dit programma is in voorgaande jaren onder andere natuurinrichting in Natura2000-gebieden uitgevoerd, zoals in de Oostelijke Binnenpolder Tienhoven.