Op bezoek bij Nijntje Pluis.
Op bezoek bij Nijntje Pluis.

Peuterjuf Mariëtte van
‘t Opstapje met pensioen

MAARSSEN > Als verpleegkundige maakte Mariëtte de switch naar de peuterspeelzaal. Eerst viel ze regelmatig in en uiteindelijk vond ze haar eigen stekkie op ‘t Opstapje in Maarssen-Dorp.


Na ruim 25 jaar met peuters gewerkt te hebben gaat ze nu stoppen. Het pensioen komt er aan en zij gaat genieten van haar vrije tijd. 'We gaan haar Brabantse warmte missen', aldus het complete team van 't Opstapje. Juf Mariëtte geniet nog elke dag van alle peuters. Ze kan letterlijk en figuurlijk met ze lezen en schrijven. Ze kan heerlijk met ze teuten en tegelijkertijd is ze ook duidelijk en eerlijk tegen de peuters.


Als ze een paar keer geweest zijn, weten de peuters precies wat ze aan haar hebben. De meeste kinderen komen ook elke dag binnen bij de opvang met een dikke knuffel voor haar! Zoals ze zelf zegt, is er een tijd van komen en van gaan. Het was een grote wens van Mariette om met haar peuters naar het Nijntje museum te gaan.

'Helaas konden we niet met alle peuters en we zijn dus alleen met de donderdaggroep naar het museum in Utrecht geweest', aldus het team over het leuke uitstapje met de kinderen.


'Vrijdags hadden we op ‘t Opstapje nog groot feest en een leuke poppenkastvoorstelling van juf Willemien en juf Nelleke, twee al eerder gepensioneerde Opstapje juffen, die graag even weer terugkwamen voor het afscheid van de collega.

Alle kinderen hadden op de laatste dag een bloem meegenomen voor juf Mariëtte en natuurlijk nog een extra dikke knuffel als afscheid.