Afbeelding

Stichtse Vecht in de maand van de amateurkunst

STICHTSE VECHT > Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst.


Ook in Stichtse Vecht krijgen amateurkunstenaars de mogelijkheid om hun kunsten te vertonen in juni.
Afgelopen woensdag heeft de cultuurmakelaar, tevens regiocoördinator voor iktoon, een bijeenkomst georganiseerd waar ongeveer dertig betrokken kunstenaars bij elkaar kwamen voor een eerste brainstorm.
Daaruit zijn wel al een paar voorkeuren duidelijk geworden. Onder de beeldend kunstenaars ontstond het idee om in verschillende kernen van de gemeente op centrale plekken een tentoonstelling in te richten met werk van meerdere kunstenaars.

De bibliotheek is een mogelijkheid, maar ook etalages van (lege) winkelpanden.
Een aantal van de kunstenaars bood aan om workshops te geven om het publiek ook zelf aan de creativiteit te laten werken.

Bij de theatermakers en muzikanten kwamen ook meerdere ideeën over tafel.
Onder andere over een mobiel podium dat door de gemeente zou kunnen bewegen; misschien een boot over de Vecht of een aantal korte voorstellingen tijdens een soort parade.

Door de muzikanten werd geopperd om jamsessies te organiseren in de cafés. De komende maand worden meer ideeën verzameld. Begin maart volgt het programma, dat dan verder wordt gevuld. Vanzelfsprekend kunt u zich ook nog aanmelden om mee te doen en mee te denken.

Alles inleveren bij Cultuurmakelaar Marcel Blekendaal (regiocoördinator iktoon), cultuurmakelaar@vecht.nl, www.vechtsnoer.nl, 06-15373226.