Films molens

LOENEN > De Loenense vereniging ’t Kampje-Plus heeft ‘ontmoeting’ hoog in het vaandel staan. Vooral de ontmoeting tussen bewoners van ’t Nieuwe Kampje en mensen van ‘buiten’. Zo’n ontmoetingsmoment is het maandelijkse Happy Ouwer, met altijd een speciaal tintje. Op zaterdag 15 februari laten twee leden van Fotoclub Loenen drie unieke filmpjes zien van molens in de Stichtse Vecht en hun molenaars. Om 15.30 uur in Studio Idee te Loenen. Het Happy Ouwer is voor iedereen toegankelijk, entree 3 euro inclusief drankjes en hapjes. Inlichtingen: (0294) 234978.


Bingo

BREUKELEN > UVV Breukelen verzorgt op dinsdag 18 februari de bingo voor alle ouderen van Breukelen en omgeving. Aanvang 14.00 uur in ontmoetingscentrum het Trefpunt in 't Heycop. Er zijn heel mooie prijzen te winnen. Kom elkaar ontmoeten om een gezellige middag te beleven met een hapje en een drankje.


Aan Tafel

LOENEN > De Raad van Kerken Loenen/Vreeland organiseert op woensdag 26 februari ‘Aan Tafel’: een maaltijd vanaf 17.30 tot 20.00 uur in Studio Idee (wooncentrum ’t Nieuwe Kampje) aan de Driehovenlaan. Iedere alleengaande inwoner van Loenen, Vreeland, Nigtevecht, Loenersloot en Nieuwersluis is van harte welkom. Ze houden rekening met dieetwensen. De maaltijd kost 10 euro voor drie gangen inclusief koffie of thee. Belangstelling? Geef u op bij Maaike van Schaik (0294) 233385. Opgeven en afzeggen (!) is mogelijk tot en met zaterdag 22 februari.


Winterwandeling

ABCOUDE > Op zaterdag 15 februari organiseert IVN De Ronde Venen & Uithoorn weer een winterwandeling. Deze afwisselende rondwandeling start in Abcoude en voert langs de rivier het Gein. Het Gein loopt door de Stelling van Amsterdam en is daar een onderdeel van. Het is een prachtige omgeving met poldermolens en verschillende monumentale boerderijen. De route vervolgt zich door de weidse Broekzijdsepolder om uiteindelijk weer in Abcoude te eindigen. Een uitgelezen kans om het mooie buitengebied van Abcoude te leren kennen. Deze wandeling over, soms onverharde, paden is ongeveer 8,5 km lang. Verzamelpunt: Parkeerterrein bij de algemene begraafplaats in Wilnis. Om 9.30 uur vertrekken we naar Abcoude. Einde is uiterlijk om ca. 13.00 uur. Trek goede wandelschoenen aan en neem iets warms te drinken mee voor tijdens de korte ‘koffie’ stop. Aanmelden is niet nodig. Wilt u direct bij het startpunt beginnen, neem dan contact op met Lizzy Keizer 06-15087970.


Duiken

LOENEN > Henk Potter houdt in Studio Idee een presentatie over een duiktrip in Papoea Nieuw-Guinea met foto’s van het onderwaterleven. Henk duikt als sportduiker al 50 jaar op schitterende locaties over de hele wereld. De vertelling vindt plaats tijdens de wekelijkse open koffieochtend, een laagdrempelige ontmoeting voor bewoners en inwoners onder het genot van een kopje koffie of thee. Toegang is gratis, koffie/thee 1,50 euro. Woensdag 19 februari 10.30 uur.