Flitspaal

VREELAND> In de provincie Utrecht zijn tussen mei en september 118.792 bekeuringen uitgedeeld na controles met een flitspaal. Het gaat om snelheidsovertredingen en automobilisten die door rood licht rijden. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid. In Stichtse Vecht en Nieuwegein staan de palen die het meest flitsten. In Nieuwegein op de Weg naar de Poort werden ruim 11.000 automobilisten bekeurd. De flitspalen op de N201 bij Vreeland Stichtse Vecht wisten bijna 22.000 keer een overtreder te betrappen. Die palen leken vorig jaar nog op weg een record te breken. Ook de trajectcontroles in Utrecht deden hun werk. Op de A12 bij Utrecht werden 110.623 bekeuringen uitgeschreven. Op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht zelfs bijna 158.000.


Ongeval

BREUKELEN > Een bestuurder van een bestelbus is op de A2 aan de dood ontsnapt. De man stond om onbekende reden 's nachts stil op de snelweg en werd geramd door een vrachtwagen.

'In de nacht van 9 op 10 februari rond 01.30 uur zijn wij ter plaatse geweest bij een ongeval op de A2 ter hoogte van tankstation Haarrijn. Aldaar was een stilstaand bestelbusje geraakt door een vrachtwagen. Het bestelbusje zou volgens getuigen stilgestaan hebben op de rijbaan', aldus de politie Stichtse Vecht. 'De bestuurder van het bestelbusje zat nog in het voertuig. Wonder boven wonder heeft de bestuurder het overleefd maar is wel ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Of de bestuurder onder invloed was van alcohol en/of drugs word nog onderzocht aan de hand van een bloedonderzoek.' De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen voor onderzoek naar de aanleiding van het ongeval. De vrachtwagen van PostNL heeft de situatie afgeschermd om te voorkomen dat er nog een ongeval zou plaatsvinden.