200m baan met piste
200m baan met piste

Bestuursleden nodig voor Skeelerbaan

Mooi plan voor Henk van der Griftpark heeft steun nodig

BREUKELEN > De Kerngroep van een combi skeeler- & schaatsbaan in Breukelen-Noord heeft de afgelopen maanden gesprekken gevoerd met sportclubs, Broklede, omwonenden, de gemeente en de KNSB.


De conclusie is dat het alleen mogelijk is om een 200 meter skeelerbaan mét piste én een krabbelbaan aan te leggen. Deze piste voldoet aan de eisen van de KNSB die ook een voorkeur heeft voor een dergelijke piste. De conclusie is mede getrokken op basis van ervaringen van de KNSB die stelt dat natuurijsbanen nauwelijks enige toekomst hebben gezien het gebrek aan vorst.

In hoeverre de Kerngroep dit advies zal volgen, is afhankelijk van de toekomst van de huidige ijsclub Breukelen. De club heeft een zeer bloeiende jeugdafdeling schaatsen die gebruikmaakt van de Vechtse banen in Utrecht.
Echter van de ijsbaan in Breukelen is al jarenlang door het ontbreken van een vorstperiode geen gebruik meer gemaakt.

Als de skeelerbaan gerealiseerd is, dan is een mogelijke optie om tijdens een vorstperiode het gedeelte tussen de skeelerbaan en het clubhuis onder water te zetten zodat toch een wat kleinere ijsbaan gerealiseerd kan worden voor de jeugd van Breukelen en omgeving.

De skeelerbaan in het Henk van der Griftpark kan het gehele jaar door gebruikt worden. Voor de voortgang voor het realiseren van een skeelerbaan is een eis van de gemeente dat er spoedig een skeelerclub wordt opgericht.
De Kerngroep is dan ook op zoek naar personen die in het bestuur van een nieuwe skeelerclub willen plaatsnemen en heeft de sportclubs gevraagd kandidaten naar voren te schuiven.
Heeft u interesse om (mede) een skeelerclub van de grond te tillen en bij de realisatie van de baan te worden betrokken, stuur dan een mailtje naar: info@wijkbreukelennoord.nl.