Jantje Beton

MAARSSEN > Eén keer per jaar organiseert Jantje Beton een grote collecte. In Maarssen collecteren Scouting Jan Campert, Scouting Marsua en korfbalvereniging OVVO. Van maandag 2 t/m 7 maart is de Jantje Beton Collecte. Dan gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen zodat meer kinderen meer kunnen spelen. Bovendien gaat 50% van de opbrengsten naar de clubs waar de collectanten zich voor inzetten. Spelen is belangrijk, en daarom zeggen wij: stop nooit met spelen. Kinderen moeten bewegen voor een gezonde ontwikkeling. En tijdens het spelen leren ze allemaal belangrijke dingen zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen. 3 op de 10 kinderen spelen niet of slechts een keer per week vrij buiten.


Bingo

BREUKELEN > UVV Breukelen heeft een andere naam en heet voortaan Bingo ontmoet Breukelen (BOB). Verder verandert er niets. Bingo ontmoet Breukelen organiseert op dinsdag 3 maart de bingo voor alle ouderen van Breukelen en omgeving. Aanvang 14.00 uur in ontmoetingscentrum Het Trefpunt in 't Heycop. Er zijn heel mooie prijzen te winnen. Kom elkaar ontmoeten om een gezellige middag te beleven met een hapje en een drankje.


Voorjaarswandeling

BREUKELEN > Op zondagmiddag 8 maart om 14.00 uur verzorgt de IVN-afdeling Vecht en Plassengebied een wandeling in de binnentuin van de Ridderhofstad Gunterstein. Na de zachte winter van dit jaar verwachten we dat er al verschillende stinsenplanten in bloei staan. Stinsenplanten werden vroeger door de eigenaren van buitenplaatsen geplant om al vroeg hun landgoed op te vrolijken. Start bij ingang aan Laan van Gunterstein. Parkeren kan alleen op de parkeerplaats in de dorpskern van Breukelen. Deze excursie is niet geschikt voor rolstoelen. We zijn welkom in de privétuin van de buitenplaats, daarom graag vooraf opgeven dat u komt via hettie.luijten@planet.nl. Voor meer informatie over deze excursie kunt u contact opnemen met Hettie Luijten, 06- 13061988, of Agnes Janmaat (0346) 243961. Deelname aan deze wandeling is gratis, een contante vrijwillige bijdrage voor de activiteiten van het IVN is welkom.


Voorjaarsmarkt

MAARSSEN > Op donderdag 12 maart is er van 14.30 tot 16.30 uur een voorjaarsmarkt in Zorgcentrum Merenhoef te Maarssen. U kunt er bloemstukken kopen en veel zelfgemaakte creaties waaronder mooie kaarten. Laat u verrassen door wat er zelf gemaakt is. De wereldwinkel staat er ook. U bent welkom in onze nieuwe brasserie.


Lunchcafé

MAARSSENBROEK > Zondag, 1 maart, is er om 12.00 uur weer een lunchcafé in het restaurant aan het Willem van Hoornhof. Het menu is een verse, licht gebonden paddenstoelensoep. Dan een broodmaaltijd met als extra een broodje warme worst. Het dessert is een romige pudding met karamelsaus en garnituur. Informatie en reserveren kan op woensdagmiddag of vrijdagmiddag van 13.30 - 17.00 uur of telefonisch 06-24116669. De eigen bijdrage is 5 euro.