Toneel

NIEUWER TER AA > Op vrijdag 6, zaterdag 7, vrijdag 13 en zaterdag 14 maart voert de Toneelvereniging van NiTA in het Draaipunt in Nieuwer Ter Aa het stuk 'Beuntjes en Co' van Herman Thole op. Twee broers runnen samen een antiekhandel, maar denken nogal verschillend over zaken doen. Dit levert de nodige spanningen en hilariteit op! De avonden beginnen om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. Kaarten kosten 7,50 euro (t/m 12 jaar 5 euro) per stuk en zijn verkrijgbaar via nita.toneelvereniging@gmail.com. Voor vragen Natascha Prozee, 06-50231145 (tussen 18.00 en 20.00 uur).


Excursie Castellum

LOENEN > De Historische Kring Loenen verzorgt op zaterdag 28 maart een excursie naar het Castellum Hoge Woerd in De Meern. Deze excursie is naar aanleiding van de lezing 'De archeologische schatkamer Leidsche Rijn' van 28 november en vindt op zaterdag 28 maart plaats. Naast de vele bodemschatten die gevonden zijn zoals helmen, maskers en kledingspelden uit de Romeinse tijd, is er ook een Romeins schip uit 119 na Christus te bezichtigen. Aanmelden www.hkloenen.nl of bij Gerrie Hooft van Huysduynen: (0294) 231324. Kosten 5 euro over te maken op: NL53RABO0310654017 o.v.v. Castellum. Het Castellum Hoge Woerd ligt op het Hoge Woerdplein 1 maar het adres voor de navigatie is: Groene Dijk 1 De Meern. Verzamelen bij de receptie.


Lezing HKM

MAARSSEN > De Historische Kring Maarssen houdt op donderdag 12 maart haar Algemene Ledenvergadering aanvang 20.00 uur in de Open Hof, Kerkweg 60 te Maarssen. Direct na de ALV zal Hans van Bemmel een lezing houden ondersteund met beeldmateriaal over de bekende Maarssense schilder en veelzijdig kunstenaar Willem van Leusden. Van Leusden schilderde niet alleen in vele heel verschillende stijlen, maar hij maakte ook etsen, tekeningen, maquettes en zelfs meubels. Daarbij was hij in de 64 jaar dat hij werkzaam was onvoorstelbaar productief, iets wat zeker niet iedere kunstenaar gegeven is. Naast de meer dan 1.000 leden zijn ook niet-leden van harte welkom zij betalen 5 euro entree. Meer informatie: www.historischekringmaarssen.nl.


Koffie

MAARSSEN > Woensdag 11 maart Koffie & Meer Extra. Workshop schilderen met Elly en Jenny. Of gewoon gezellig koffie drinken en een praatje maken. Welkom vanaf 9.30 tot 12.00 uur in de Open Hof, Kerkweg 60.


Wandeling

TIENHOVEN > Zaterdag 7 maart maakt de polderwachter een wandeling op het land van boer Willem van der Linden in de Bethunepolder. Willem is ook aanwezig en u kunt ook mee! Dus als u voortaan met verstand van zaken mee wilt praten als het gaat om boeren en natuur, of als u wilt meer weten over polders en het waterbeheer of gewoon een keertje binnen wilt kijken in de koeienstal! Verzamelen om 11.00 uur op de boerderij aan de Griendweg in Tienhoven. Meer informatie bij polderwachter Marcel Blekendaal www.polderwachter.nl.