Afbeelding

Kinderen spellen voor andere kinderen

STICHTSE VECHT > Op 8 april houdt Rotaryclub Maarssen-Breukelen voor de eerste keer het GrootVechtsKinderDictee voor alle leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Stichtse Vecht.


Dit jaar wordt het dictee gehouden op Nijenrode in Breukelen. Het dictee wordt geschreven door Olga Leever van de Schone Schrijfster en Annet Koops van Het Scharlaken Imperium. Wie het dictee gaat voorlezen blijft nog even een verrassing maar wat we wel kunnen onthullen is dat Paulien van Aken (beter bekend als 'Plien') de middag presenteert. Tijdens het nakijken van het dictee zal clown Herman van der Meulen, die in het dagelijks leven lesgeeft op de Nyenrode Business Universiteit, de kinderen vermaken.
Behalve een test in spelvaardigheid is het GrootVechtsKinderDictee ook bedoeld om geld in te zamelen voor het goede doel: in Nederland zijn steeds meer kinderen die door financiƫle problemen niet kunnen meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdgenootjes vanzelfsprekend zijn. Denk hierbij aan lidmaatschap van een sportclub of het mee kunnen gaan op schoolreisje.
Stichting Leergeld Stichtse Vecht helpt, als laatste vangnet, kinderen in de schoolgaande leeftijd om mee te doen in de maatschappij zodat ze dezelfde kansen krijgen als andere kinderen en zich niet buitengesloten hoeven te voelen.
De kinderen die meedoen aan het GrootVechtsKinderDictee doen dit ook om andere kinderen te helpen. Voor kinderen, door kinderen! Wil je ook deelnemen, dan aanmelden via de school.
Zie ook GrootVechtsKinderDictee.wordpress.com.