Afbeelding

Aanpak van de snelheid Karel Doormanweg

BREUKELEN > Omwonenden en winkeliers waren uitgenodigd in Boom en Bosch om kennis te nemen van de plannen voor de bestratingen en parkeren rondom het winkelcentrum Breukelen Noord.


Het was de tweede avond in korte tijd over de langlopende wens van bewoners om iets te doen aan de omgeving van het winkelcentrum, waar nieuwe appartementen op zijn gebouwd. De eerste avond in het wijkcentrum was deels mislukt omdat de bewoners dachten dat er al een plan was, gezien de hele voorgeschiedenis, waar al veel ideeën op tafel waren gelegd. De gemeente kwam echter om alleen informatie op te halen.

Er werden nu wel alternatieven getoond waarop commentaar gegeven kon worden. Ook kon men aangeven welk alternatief de voorkeur heeft met eventuele op- en aanmerkingen. Helaas heeft de gemeente niet voldoende middelen om het hele gedeelte rondom het winkelcentrum opnieuw te herinrichten. Daarom is gekozen om in eerste instantie het gedeelte aan de voorzijde aan te pakken. Bedoeling is om de bestrating van de Karel Doormanweg voor het winkelcentrum te te verhogen naar stoephoogte zodat duidelijk wordt dat het hier om een winkelgebied gaat. De voorkeur van de meeste aanwezigen ging uit naar het verplaatsen van de bushalte naar de zijde van de Ruwiellaan, aldus de wijkcommissie in de nieuwsbrief. Er worden 24 parkeerplaatsen gerealiseerd die nodig zijn voor de extra woningen die op het winkelcentrum zijn gebouwd en binnenkort allemaal bewoond gaan worden. Wanneer precies gestart gaat worden met het werk is nog niet duidelijk.